FORF-øvelse

I går deltok Action og jeg på en øvelse i samarbeid med FORF.  Dette var en øvelse hvor Røde kors, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder deltok.

Øvelsen ble lagt opp som en reel aksjon hvor vi ble kaldt ut kl 08.00. Vi fikk beskjed om at det var seks savnede. De hadde vært på kanotur, og fokuset ble derfor å søke langs vannkanten og fra båt.

Action og jeg var en av de første på stedet, og ble fort satt ut i søk. Vi fikk en teig som var ca 12 km langs vannkanten.

Det første stykket gikk jeg patrulje med henne (hadde henne i line). Dette var fordi vi krysset flere gjerder, og jeg var redd for å plutselig stå midt på et sauebeite… Dette var uansett en grei ting å trene på. Vi trener jo mye på å søke med de løse, men det er ikke alltid forhold til å ha hundene løse på aksjoner.

Heldigvis så var det kun den første halvtimen hun trengte å søke i bånd 🙂

På de to første timene i søket hadde vi to ganske store holmer innenfor vår teig. Her fikk jeg bruk for runderingen 🙂 Den første holmen var åpen , men jeg valgte uansett å sende henne ut for å spare tid. Med GPS på henne så hadde jeg god kontroll på hvor hun hadde vært.
På den andre holmen så var det masse trær, og nesten umulig for meg å komme frem. Her var det helt fantastisk å kunne sende henne ut 🙂 Godt å se at det vi trener så mye på fungerer i praksis 🙂

Etter at vi hadde søkt i tre timer, vasset i elv, klatret over masse piggtrådgjerder så møtte vi en vegg av tett skog. Vi prøvde å komme oss gjennom, men måtte bare snu. Jeg meldte det inn til ko, og spurte om det var en båt ledig som kunne frakte oss forbi det tette området. Jeg gikk fort beskjed om at båten var opptatt, men at jeg kunne gå til veien, så klunne de kjøre meg. Et raskt blikk på GPS’en viste at det var 1,5 km til veien… Det siste jeg hadde lyst til var å vasset rundt i myr langt utforbi teigen min.
Vi startet å gå mot veien, men bare etter noen minutter så fikk vi beskjed om å vente på båttransport. Jippi!

image

Action venter på båten 🙂

Det var meningen at båten skulle frakte meg til den andre siden av teigen min sånn at jeg skulle søke meg innover mot midten. På veien så oppdager vi en kano langs land, og måtte derfor sjekke det opp.
Under kanoen var det ei dukke (=død person). Jeg meldte inn funnet, og fikk beskjed om å søke området rundt kanoen, og dekke teigen min videre.
Etter totalt 5 timer og 10 km i terrenget (på meg, Action hadde gått over 20 km 😉 ) etter at vi startet søket, så fant vi en figurant på ei hytte langs vannet!

image
Action fornøyd med funnet sitt 🙂

Jeg er utrolig fornøyd med hvordan hun jobbet disse timene 😀 Hun har aldri gått et så langt søk, og jeg var derfor litt spent på hvordan det skulle gå. Dette var uten tvil noe hun likte 🙂 Utrolig lærerikt for oss begge 🙂

One thought on “FORF-øvelse

Comments are closed.