Link er nå testet

Den 9. november ble Link testet ved Politihøyskolen.

Som flere av dere sikkert har forstått, så skal jeg nå selge verdens beste Link. Ja, han er verdens beste…. Makan til mallehannhund kommer jeg aldri til å få i hus igjen. Han er bare perfekt….

Jeg var allikevel nervøs når han skulle testes. For man blir selvfølgelig en smule inhabil når man eier hundene selv. Ikke minst så er jeg veldig kresen på hvilke hundemateriale jeg mener er bra. Når jeg sier at noe er bra, og at jeg liker hunden, så bør den være det også.
Siden jeg har sagt så mye positivt om Link, så er det alltid litt spennende å se hva andre sier.

Link og jeg reiste rett fra Bergen til Oslo på mandag. Link hadde «time» på politihøyskolen, Sæter gård, kl 10.00 på tirsdag.  Uten at jeg har sagt noe om det, så er det en som har vært interessert i Link i flere uker. Jeg har hatt en god magefølelse for det hele tiden, men jeg har jo tenkt av og på i to år nå. Dette er det dummeste jeg kan gjøre, men det er noe jeg må gjøre.

Det første han skulle gjøre på testen var å passere en gruppe med mennesker. Jeg skulle gå frem og tilbake. For å så stoppe å hilse på testlederen. Link passerer gruppen logrende. Når testlederen tar i båndet så begynner han å hoppe og hilse. Testlederen tar han med seg bortover. Korrigerer han et par ganger i båndet. Ber han sette seg, tar tannvisning og så løfter han opp. Link syntes at dette var helt greit. Han var med på leken, han.

Så skulle de sjekke lekelyst. Jeg holdt han i båndet, så gikk testlederen bort på et bord for å hentet ei fille. Der sa det jo bare «klikk» i hodet hans. Han sto foran meg å halset som en gal. Så sier dommeren «slipp», jeg tenkte mitt, men slapp. Link kom flygende rett i fillen, og kampet og ristet som han pleier. Så skulle jeg kalle han til meg, si slipp, å gjøre det samme om igjen. Han stuper inn, og kamper som bare det.
Testlederen slipper så fillen for å se hva som skjer. Da tar han å inviterer til kamp, med testleder, når man ikke får respons der, så inviterer han alle i gruppen pluss meg. Siden ingen av oss ga han respons, så sto han helt alene og ristet løs.

Neste moment var søk etter kong. Her jobbet han supert, og fant den  fort.
Så skulle de se hvordan han jobbet i et tomt felt. Her søkte han kjempe fint til tiden gikk ut.

I neste moment så var det en mann som sto ute på ca 40 meter med fronten til. Han knakk en pinne slik at Link fikk en påvirkning. Link springer ut, og noen meter før så brå bremser han og halser kraftig mot figuranten. Jeg sto og lurte litt da, men tenkte at Link pleier å holde hodet kaldt, og det gjorde han også denne gangen. Han brukte litt tid, men når figuranten begynte å bevege seg litt, så sprang han rett bort og hoppet og inviterte til lek.
Jeg trodde ikke han skulle reagere på denne. Han har ikke halset på noe/noen før på den måten. Han vakter inni huset to ganger i halvåret, eneste… Han merket nok helt sikkert at jeg var kjempe nervøs, så jeg bestemte meg for å ta meg sammen 😛

Neste moment var skrammelet. Jeg gikk forbi, skrammelet datt ned, han hoppet til side, og gikk rett inn. Når vi skulle gå frem og tilbake så hoppet han opp på skrammelet og platen flere ganger. Det var jo super kult!

Det store jaktbyttet var enda kulere. Så fort det begynte å bevege på seg, så hoppet han frem i båndet, ned i lekestilling og halset. Når jeg slapp han, så sprang han rett til figuranten, under duken, og rundvasket han.

Neste var kjeledressen. Den spratt fort opp, han reagerte, og gikk inn på 0,2 sekund. Når han så at den var «død» så vare han borti og smakte litt (lek). Han var ikke noe berørt i det hele tatt.

Så var det en figur å en kjelke. Her sto han fremme i båndet og knurret dypt hele tiden. I det jeg slapp båndet, så rykket testleder til i tauet slik at figuren kom fort i mot oss. Da skvatt han litt til, men gikk rett inn til og snuste. Avreagerte med en gang 🙂

Siste momentet i skogen var figurant skogen. Jeg gikk i fra han, og han skulle springe fra han. Når han er midt i mellom figurantene, så spretter det en figurant opp. Han hoppet litt til sides, men sprang rett opp til meg. Ingen tempoforandringer eller noe 🙂 Ikke reagerte han på figuranten når vi gikk tilbake heller.

Det hadde fire skudd uten at han var i lek, og to i lek. Han reagerte ikke i det hele tatt 🙂

Siden han besto den mentaltesten, så gikk vi videre for å teste han i miljø. Først i høyde. Ikke noe problem.

Videre så skulle jeg gå inn i mørket. Det var HELT mørkt. Jeg skulle gå inn ca 25 meter, jeg hadde ikke bestått den testen *ler*. Når de slapp Link inn, så raste han inn som ingenting, og fant meg.

Videre så skulle de teste han i forskjellige søksoppgaver. Han gjorde en kjempe jobb, og imponerte de stort! 🙂

Han besto testen med glans!

Han er en gutt med masse kamplyst, bra mot og kjempe fin avreagering 🙂

(Jeg har ikke lov å legge ut testen i forhold til Politiets sine regler. Er det noen som vil vite mer, ta kontakt på mail marthe.sjolyst@hotmail.com, eller ring 🙂 ) 

De sa at det var en fantastisk bra malle. Velbalansert, driftig og trygg. «Han er jo helt gal», sa testlederen. Det er han, men på en veldig positiv måte. Det var kjekt å få bekreftet at andre syens at han er like bra som jeg mener 🙂 Ellers så mente de at jeg hadde gjort et veldig bra arbeid med han. Han var utrolig godt trent, og de de mente at hvis de fikk han inn i gruppen, så ville han forhøye nivået i gruppen. De avsluttet med å si at de ønsker veldig sterkt å kjøpe han… Da begynner tårene å renne hos meg… Jeg «må» jo selge han. Det er det dummeste jeg kan gjøre, men jeg ser meg nødt til det.
Til og med han ene som var med å så på testen sa «skulle jeg hatt ny hund nå, så skulle jeg og lagt inn bud på han. Han er rå! Jeg er heftig imponert». Der sitter jeg midt på politihundskolen, som var målet, men jeg griner allikevel 🙁 Verdens beste Link er solgt.

Hva skal han gjøre? Min kjære Linkis skal søke etter narkotika i alle fengslene på Østlandet. Han skal få være alene «barn» hos en veldig flink hundemann som har hatt flere godkjente tjenestehunder. Han skal være med på jobb natt og dag, være familiehund, og bestekompis. Så han får det fantastisk bra!

Nå er det krangling om hvem som skal ha Link. Han var med meg en siste tur til Bergen nå i helga. Da hadde Beate han for siste gang. Det var ikke få som ikke klarte å holde årene tilbake når de fikk si «ha det» for siste gang. Hjemme så krangler brødrene mine om å ha han, og jeg fikk melding sist for et par dager siden «kan jeg ha han med meg på noen fjellturer de neste ukene»?

Link har sjarmert oss alle. Han er en fantastisk hund, rett og slett. Det går ikke an å ikke like Link 🙂

Han blir hentet i midten av desember. Frem til det så skal jeg bare nyte tiden med han <3

 

5 thoughts on “Link er nå testet

  1. Fine flinke Link! Utrolig gøy å lese om testen hans på politihundeskolen. Du har gjort en kjempe jobb med han, heldige heldige politimann som skal få Link som bestevenn!

  2. Go gutten sin det!!!!!!!!!!!!!!!!!! Er ikke ofte en hund berører meg så mye på kort tid… Men Linkisen klarte jo det vettu…. Nå er det bare til å telle år, før gutten kommer tilbake og lever pensjonist tilværelsen i Bergen..hehehehe

    1. Ja, ikke sant! Jeg har gitt beskjed at han SKAL være pensjonist på vestlandet. Vi får dele på godgutten <3 Jeg tror neppe han klarer å gi han fra seg igjen, meen.

      Vi får besøke han en gang vi er østover, det skal i hvert fall jeg 🙂

  3. Veldig interessant å lese om testen. virker som Link tar det meste på strak arm:) Sikkert kjempetrist å selge han, men «trøsten» må være at han får et veldig innholdsrikt hundeliv og at du har gjort en kjempejobb med han!!!
    Klem fra Line og Chili.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *