Seminar med Oliver Neubrand

  I helgen var vi på seminar med Oliver Neubrand. Det er mitt tredje seminar med han, og jeg må si meg svært fornøyd 🙂

Jeg hadde planer om å jobbe med innhoppene hennes på dette seminaret. Tingen var bare at han mente at hun hadde veldig fine innhopp. Resten av arbeidet var han også veldig fornøyd med. Han hadde en teori om at grunnen til at hun ble sår i munnen var at hun kom så pass fort og hardt (missforstå meg rett, hun er jo ikke noe stor, så det er begrenset hvor «hardt» hun kan komme. Men hun kommer jo fort, og da blir det jo litt tyngde allikevel). Er ikke figuranten kjapp nok med å snu seg sånn at hun ikke får et veldig trykk i munnen, så blir hun sår. Mulig det er noe i det. Vi kan teste det litt ut. For jeg er jo enig i at hun trenger mer erfaring i voksenarmen, men ikke på bekostning av at jeg har en hund som blør i munnen etter trening.


Ikke noe å si på motivasjonen.

Som jeg har skrevet før så er hun ikke så lett å styre lengre. Eller, jeg har ingen problemer med å styre henne, men hun får litt fremme på ryggtransporten, er ikke helt enig i at hun skal komme på første kommando osv. Han mente at jeg skulle snakke mer høylytt til henne bla. Ja, jeg burde kanskje det, for jeg vet at hun jobber bedre da. Derfor bruker jeg det på prøvene…. Gjør jeg det på hver trening, så preller det rett av henne etter hvert. Jeg skal selvfølgelig ta det opp til vurdering, men jeg er ikke sikker på om jeg er enig 🙂

Utenom det så ville han ha henne litt tøffere i arbeidet. For Extra så er IPO en lek, og det har fungert greit. Oliver sa at han ikke hadde sett Extra på 2 år, men husket henne veldig godt. Det var en hund som var alt for god for de småprøvene mine, og at jeg måtte satse mer. Han mente at hun var veldig godt egnet for sporten, og at hun var et utrolig bra eksemplar av rasen. Skulle jeg gå på større prøver, så må hun får litt mer alvor i arbeidet.

Han kjørte henne derfor litt «hardt». Det vil på ingen måte si at han var stygg med henne på noen måte, men han er «tøffere» mot henne. Extra svarer kjempe fint opp på det. Hun liker røff behandling, og svarer kjempe fint opp på det. Bittene ble bedre, halsen ble bedre osv. Hvis hun glapp ut på bittet, så tok han stokken inn i munnen hennes slik at hun glapp taket. Det gjorde henne bare enda mer ivrig.

Dette seminaret er vel faktisk det jeg har fått mest utav av alle IPO seminarene jeg har gått på 🙂 Så det var utrolig kjekt 🙂

Ikke minst så var det kjekt at det var så masse flinke folk med på seminaret 🙂 Det var en utrolig flink og motiverende gjeng å være med, så for min del så kunne det ikke blitt bedre 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *