Første cert i rallylydighet!

Helgen 25-26 februar debuterte Extraction Arya i elite. På lørdagen ble det dessverre disk, men på søndagen så ble det 197 poeng og CERT!

5. mars konkurrerte Extra og Action i rallylydighet. Action gikk klasse 1 og kom på 4. plass av 52 stk med 197 poeng 😀 Extra konkurrerte i klasse 2 og kom på 10.plass av 35 stk med 192 poeng 😀

 

Pregning av valpene

Dagen da valpene ble 3 uker startet vi med pregningen. Før dette så har de selvfølgelig blitt håndtert masse av meg, men jeg tok ikke i mot besøk før valpene var 3 uker (kun et par stykker som Action kjenner godt).

Etter de ble 3 uker så har alle blitt holdt 15 minutter sammenhengende hver eneste dag. På disse 15 minuttene så skal de holdes sammenhengende, lære seg å slappe av, bli håndtert osv. av alle mulige mennesker. 

15 minutt x 9 valper= 2,5 time pr. dag fra de var 3-8 uker kun med å ha de på fanget, gå rundt å «vugge» på de osv. I tillegg til denne håndteringen så har jeg +besøk vært i hundegården minst 4 timer per dag.

Hver dag ble det notert ned hvem som har holdt hvilken valp, sånn at det ble rullert på hvem som ble håndtert av hvem.

Dette har tatt utrolig masse tid. Heldigvis har jeg hatt mange som har kommet på besøk. Valpene har hatt besøk av barn og voksne fra 0-80 år. I tillegg har vi vært på besøk hos andre og oppsøkt flere forskjellige miljøer.

Med dette arbeidet så har valpene blitt veldig trygge på folk. De kommer springende til fremmende, legger seg ned i fanget på fremmende for å sove, hopper på fremmende for å bli tatt opp osv.

Dette med at de er vant med å bli holdt, og fra starten har lært seg at de må være rolige før de blir satt ned, har jeg brukt når jeg har trent de på at de ikke skal bite/kampe i klær som jeg har skrevet om her. 

Å legge ned mye tid og arbeid i pregning og sosialisering har vært veldig viktig for meg. Det har vært en tidskrevende jobb, men jeg tror og håper det har gitt valpene en god start på livet 🙂

 

dsc_0395 dsc_0379 DSC_0510 DSC_0459

 

Lykke til!

Nå blir valpene hentet en etter en. På en måte så skal det bli godt å få bedre tid til Extra og Action, på en annen måte så er det helt forferdelig å levere valpene fra seg. Dette har vært 8 utrolig morsomme uker. Jeg gleder meg til å se hva valpekjøperne får ut av hundene. Valpene skal er solgt til formål som tjenestehund, redningshund, konkurransehund og råtesøkshund. Jeg gleder meg til å følge med på fremgangen mot deres mål.

Jeg ønsker alle valpekjøperne lykke til!

 

11752024_10155885705400154_5900538422645624716_n

Mallevalper- kamping i klær

Jeg har hele tiden vært bevisst på at jeg ikke ønsker å ha 9 mallevalper som skal henge i klærne så fort noen er inne i hundegården. Jeg har hatt et ønske om at mallene skal få sosialiseres med mange forskjellige folk i alle aldre. Da er jeg avhengig av at valpene ikke henger seg i buksebena så fort noen kommer innforbi døren.

Jeg har derfor bevisst jobbet med at valpene blir tatt opp og holdt til de blir rolige så fort de prøver å henge seg i klærne. Dette har jeg ,og alle som har vært på besøk, gjort konsekvent. Valpene tok dette veldig fort, og roet seg så fort de ble holdt inntil kroppen.

Personlig så tror jeg ikke det er sunt at denne atferden blir fremelsket i valpekassen. Det er ingen problem å få det frem, men for meg så har det vært viktig å jobbe med at hundene skal få være sanset og belønne ønsket atferd tidlig.

Selvom det er tidskrevende, så tror jeg at valpene har hatt veldig godt av dette. Det har gjort at jeg kan ha barn og voksne på besøk hele veien uten at det skal bli stress og negative opplevelser.

Denne filmen er fra i dag. Kamplyst har de mer enn nok av 🙂 De har masse muligheter i hundegården. På slutten av filmen prøver den ene valpen å bite i klærne til Marianne. Han blir derfor løftet opp 🙂