Mallevalper- kamping i klær

Jeg har hele tiden vært bevisst på at jeg ikke ønsker å ha 9 mallevalper som skal henge i klærne så fort noen er inne i hundegården. Jeg har hatt et ønske om at mallene skal få sosialiseres med mange forskjellige folk i alle aldre. Da er jeg avhengig av at valpene ikke henger seg i buksebena så fort noen kommer innforbi døren.

Jeg har derfor bevisst jobbet med at valpene blir tatt opp og holdt til de blir rolige så fort de prøver å henge seg i klærne. Dette har jeg ,og alle som har vært på besøk, gjort konsekvent. Valpene tok dette veldig fort, og roet seg så fort de ble holdt inntil kroppen.

Personlig så tror jeg ikke det er sunt at denne atferden blir fremelsket i valpekassen. Det er ingen problem å få det frem, men for meg så har det vært viktig å jobbe med at hundene skal få være sanset og belønne ønsket atferd tidlig.

Selvom det er tidskrevende, så tror jeg at valpene har hatt veldig godt av dette. Det har gjort at jeg kan ha barn og voksne på besøk hele veien uten at det skal bli stress og negative opplevelser.

Denne filmen er fra i dag. Kamplyst har de mer enn nok av 🙂 De har masse muligheter i hundegården. På slutten av filmen prøver den ene valpen å bite i klærne til Marianne. Han blir derfor løftet opp 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *