Pregning av valpene

Dagen da valpene ble 3 uker startet vi med pregningen. Før dette så har de selvfølgelig blitt håndtert masse av meg, men jeg tok ikke i mot besøk før valpene var 3 uker (kun et par stykker som Action kjenner godt).

Etter de ble 3 uker så har alle blitt holdt 15 minutter sammenhengende hver eneste dag. På disse 15 minuttene så skal de holdes sammenhengende, lære seg å slappe av, bli håndtert osv. av alle mulige mennesker. 

15 minutt x 9 valper= 2,5 time pr. dag fra de var 3-8 uker kun med å ha de på fanget, gå rundt å «vugge» på de osv. I tillegg til denne håndteringen så har jeg +besøk vært i hundegården minst 4 timer per dag.

Hver dag ble det notert ned hvem som har holdt hvilken valp, sånn at det ble rullert på hvem som ble håndtert av hvem.

Dette har tatt utrolig masse tid. Heldigvis har jeg hatt mange som har kommet på besøk. Valpene har hatt besøk av barn og voksne fra 0-80 år. I tillegg har vi vært på besøk hos andre og oppsøkt flere forskjellige miljøer.

Med dette arbeidet så har valpene blitt veldig trygge på folk. De kommer springende til fremmende, legger seg ned i fanget på fremmende for å sove, hopper på fremmende for å bli tatt opp osv.

Dette med at de er vant med å bli holdt, og fra starten har lært seg at de må være rolige før de blir satt ned, har jeg brukt når jeg har trent de på at de ikke skal bite/kampe i klær som jeg har skrevet om her. 

Å legge ned mye tid og arbeid i pregning og sosialisering har vært veldig viktig for meg. Det har vært en tidskrevende jobb, men jeg tror og håper det har gitt valpene en god start på livet 🙂

 

dsc_0395 dsc_0379 DSC_0510 DSC_0459

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *