Mentalkunnskapskurs

Folket har talt, jeg skal blogge litt til, så ser jeg hvordan motivasjonen holder seg 😉

Den var denne testen til Extra da. Jeg meldte meg på mentalkunnskapskurset for å få henne testet av Barbro Børjeson. Fint skal det være 🙂 Det var 4 dager før hun fikk løpetid, så hun var jo helt skrudd i hodet. Tiden før hun får løpetid, så synes hun selv at hun har det veldig tøft. Så hun sover mye, og er sliten. Barbro har sitt eget testskjema som også brukes hos Østliehundesenter. Barbro mente at vi skulle teste henne nå, og så om et år igjen. Dette sa hun allerede før vi testet henne, for det er ikke så lurt å ta de for den hunden de er rundt løpetiden. Det merket jeg også i testen, for jeg fikk ikke frem det som er mine «problemer». Hun var alt for lydig i løypen, for vi har jo trent på dette. Man springer ikke bort til ting man vakter på, det får konsekvenser. Så instruktørene sa at når hun skulle testets om et år så måtte hun være mindre lydig *ler*. Men jeg skriver kort hva hun fikk.  Dette ble ikke den offisielle testen hennes, den blir tatt om 1 år (jeg reiser opp til Elverum igjen og tester henne neste høst).

Hvis noen vil vite mer om testen hennes, så er det bare å sende en mail. Jeg fikk beskjed om å fjerne den siden den ikke skulle være offisiell.

Hva skal jeg si? Det er jo en veldig bra test. Det var mange plasser i testen jeg tenkte «hva? Er dette min hund?». Problemet mitt har vært at hun har veldig høyt forsvar i kombinasjon med mot. Men det fikk de ikke se i testen (eller mye forsvar fikk de jo se…). Når jeg forklarte mine «problemer» til Barbro så forsto hun veldig godt hva jeg ikke kjente hunden min igjen på, og var fortsatt helt enig i at vi skal teste henne om 1 år igjen for å få et ærlig svar. Men som Barbro sa, at når man har en hund med så pass høyt forsvar, så må det andre ligge i forhold til det også. Hvis ikke får man jo en «farlig» hund. Så det er jo en kjempe test. Men som sakt, dette er ikke den offisielle (det er den ikke uansett…) men nå vet jeg litt hva jeg skal jobbe med, og ikke minst hva jeg skal spille på.

Men igjen, jeg er kjempe fornøyd, men vet at det ikke er heeelt ærlig. Hun sjarmerte i hvert fall store deler av kurset *ler*.
Renate var en morgenhelt og gikk tur med Ex hver morgen i sammen med Vidar og Yatzy. Han var like gammel som Ex, og de stor koste seg sammen. Så de fikk leke mye når vi hadde «fri».

Det var bare et ubeskrivelig bra kurs. Jeg vil si det så sterkt som at dere som ikke har maaange år bake dere som hundeeiere, kan ikke vite hvordan en hund er ved å se på en test uten å ha vært på et slikt kurs. Jeg skal absolutt tilbake igjen (eller jeg reiser jo tilbake igjen om 1 uke på runderingskurs) på viderkommende kurs i mentalkunnskap.

Renate var super å reise med. Det var mye humor og sene kvelder *ler*. Ingen av oss ser heller, så det var mye merkelige tolkninger av ord og ting *ler*.

Takk for et supert kurs Renate og Vidar (og Yatzy sier Extra) !

For de som lurte på det så tok Extra flyturene hele fint. Jeg slapp henne ut, og hun hoppet opp på flykassen og opp på rullebåndet der bagasjen kom. Ikke så veldig berørt liksom *ler*. Ellers så miljøtrente vi på Gardemoen litt. Hun gikk løs med ball i munnen og sjarmerte de fleste *søteste malledyret* .

Verdens søteste malledyr som har blitt så stor <3

2 thoughts on “Mentalkunnskapskurs

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *