SchH III med CERT!

Jeg var veldig av og på om jeg skulle gå denne prøven med Extra. Jeg var veldig usikker på om hun var klar for det, rett og slett. Igjen, så tror jeg at jeg har alt for lett for å undervurdere frøkna 🙂

Sporet: Her var jeg kjempe spent. Jeg har jobbet endel med sporet i det siste, og følte at vi hadde en veldig god kontroll på dette. Allikevel så vet man jo aldri hvordan det blir totalt uten go`biter, fremmed sporlegger, og ikke minst mine nerver.
Jeg har jobbet masse med vinkler og gjenstander i det siste, og var veldig spent på hvordan dette skulle gå.

Jeg syntes at Extra var litt «daff» på prøve dagen. Jeg hadde møtt opp 1,5 time før vi skulle på spormarkene. For å se hvordan Extra var så la jeg ut et spor på ca 50 skritt med to tette vinkler og to gjenstander. Dette gikk perfekt 🙂

Et stk super stressa Marthe kom til sporstart med en meget avslappet malle *ler*. Hun ble satt på sporet, og jobbet perfekt! Perfekt fart, klasket ned på gjenstandene, lå helt rett i forhold til gjenstandene, hun var ikke 2 cm ut forbi vinklene en gang 😀 Det blir 95 poeng!!! I en IIIèr prøve 😀 Jeg trodde aldri, aldri, aldri vi skulle gå til en så bra poengsum i spor. I hvert fall ikke i en IIIèr prøve… Det hun fikk trekk for var at hun hadde høy nese et noen ganger. Det skal selvfølgelig trekkes for.  Hun fikk «fremragende» på alle vinkler og gjenstander, og da skal jeg ikke klage 😀 Nå skal det jobbes med lange strekker.

Etter sporet, så tenkte jeg at «nå kan hva som helst skje…». Jeg hadde allerede fått så bra poeng på sporet, at jeg hadde vært fornøyd med dagen uansett.

Lydighet: Jeg har vel aldri følt meg så usikker på lydigheten, som jeg gjorde denne gangen. Det var faktisk sånn at jeg følte meg sikrere i sporet og c-arbeidet fremfor lydigheten. Det er ikke normalt 🙂
I hovedsak så gruet jeg meg til innsittene. Plutselig så skulle hun ikke sitte foran i det hele tatt på innkallingen eller noe. Hun er blitt god på direkte innsitt, heldigvis i forhold til NKK lydigheten.
Hvis hunden tar direkte innsitt, så mister jeg to poeng per øvelse. Det vil si ti poeng til sammen på tre apporter og to innkallinger. Da er jeg allerede nede på 90 poeng…

Jeg hadde tenkt å godta direkte innsitt på apportene, da jeg har jobbet med dette det siste halve året. Det merkelige var bare at når jeg trente lydighet med Extra på onsdag så kom hun inn i front både når hun hadde apportert over hinder og møne 😀 Heldigvis så er det en hund som er flink å sette ting sammen selv, og hun tenker veldig mye når hun arbeider. Så jeg belønte selvfølgelig med hele meg.
Når jeg kom til to kilos apporten på flat mark derimot, så kom hun direkte inn. Ok, tenkte jeg… Det skal jeg ikke endre på.

Før jeg skulle inn på LP banen, så tok jeg et har innsitter i front, og belønte der, og håpte på det beste.

Langtidsdekken: Her reiser hun seg opp i sitt av alle ting. Hun har ALDRI gjort det før…. Jeg la henne ned igjen, og etter det lå hun.

Fvf: Perfekt. Fikk «fremragende» på denne 😀

Sitt under marsj: Fikk «fremragende» på denne også. Så det var ikke så mye å si 😀

Dekk under springmarsj med innkalling: Husker ikke hva jeg fikk på den, men er veldig fornøyd 🙂 Kom i front på innsitten.

Stå under springmasj med innkalling: Husker ikke hva jeg fikk på denne heller, men er veldig fornøyd. Kom i front på innsitten.

Apportering flat mark: Perfekt! Hun ga litt for stor fart, og datt med apporten i munnen. Allikevel så fikk hun «fremragende» fordi hun ikke slapp apporten eller skiftet grep. Perfekt innsitt i front hadde hun og 😀

Apportering over hinder: Veldig bra. Var borti hinderet på vei ut, ellers bra. Innsitt i front.

Apportering over møne: Perfekt. Litt skjev innsitt i front eneste.

Fremmadsending: Fikk «fremragende» på denne 😀  Hun sprang helt rett ut, full galopp, og i dekket momentant 😀
På grunn av at hun reiste seg på dekken, så ble det 93 poeng. Ellers så hadde hun ligget tett opp mot 100 poeng sa dommeren 😀

Jeg gikk rundt i min egen verden og ventet på C-arbeidet. Så kom jeg på at hvis hun fikk over 270 poeng, så kunne hun faktisk få cert… Greit at hun lå godt an, men det kunne jo ikke skje oss….

C-arbeidet: Jeg stilte meg opp for runderingen med en hund som hadde hørt at to hunder hadde vært på banen før henne. Hun var sånn passe klar…
Hun runderer første og andre skjulet perfekt. Tredje skjulet springer hun bare til, og runder det ikke. Jeg kunne sendt henne på nytt der, men holdt hodet kaldt, og tenkte at det er bedre å få «flyt» i runderingen, selv om jeg taper mer poeng. Det fikk jeg rett i, for resten av runderingen gikk kjempe fint. Hun fikk selvfølgelig «mangelfullt» på den.

Bevåkningen i skjul var kjempe bra, utkalling perfekt, flukt, super… Så kom ryggtransporten. Jeg har jobbet endel med den, men frøkna kan best selv, og går litt langt fremme. Jeg sier «figurant transport»,  og begynner å gå. Hun har ALDRI gått en så fin transport i hele sitt liv. Perfekt med foten min, tok overfallet kjempe bra, og sidetransporten fint.

Motprøven gikk kjempe fint, og også transport inn til dommer.
Dommeren trekte selvfølgelig for runderingen, og pluss at at et par av bittene var litt tynne. Meeen, han likte veldig godt det han så, og det ble 90 poeng 😀 😀 😀 😀 😀 Det betyr 278 poeng, og 8 poeng over CERT grensen 😀
Jeg hadde kun mål om å bestå med 70-70-70, men frøkna slår til og får CERT på debuten sin som IIIèr hund.

Dommeren spurte i tillegg om vi hadde tenkt noe på FCI VM i IPO? Eeeeh, jeg, vi, hæææ? Står jeg… Ja, dette var absolutt en hund som kunne komme til VM og gjøre det bra. Iiiik…. Nei, jeg har ikke tenkt på det en gang, aldri. Det er de flinke som reiser der, ikke vi…

I tillegg så sa han at han likte Extra veldig godt. Han likte mentaliteten hennes. Hun var stabil, driftig og samtidig veldig nøyaktig i arbeidet sitt. En hund som var veldig fint «skrudd sammen».
Dette er jeg jo veldig glad for å høre. Det er jo dette jeg også liker så godt med henne. Det er bare greit at andre ser det også 🙂

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ble rimelig rørt etter denne prøven… Jeg har, for meg, verdens beste malle. Hun er bare helt fantastisk å jobbe med, og en fantastisk konkurransehund. Hun merker når det er konkurranser, men jobber bare bedre av det.

Mitt alt, og min store stolthet BH B IPO II SchH III Brakeless Absolute Extra ;

 

Jeg vil takke Arvid Hagen for et fantastisk figurantarbeid fra A til Å. Fra IPO I til CERT i SchH III. Det hadde aldri vært mulig uten deg! Tusen takk til alle andre som har kommet med gode tips, lagt ut spor, kommandert oss i lydigheten osv. Jeg er evig takknemlig! 😀

Nå må vi prøve å jakte på CERT i IPO, det trodde jeg aldri jeg skulle skrive. Men jeg skal ærlig innrømme at det hadde vært kult at frøkna hadde blitt N Bch IP 😀

5 thoughts on “SchH III med CERT!

  1. Gratulerer nok en gang, Marthe!! Dette var bare helt fantastisk og jeg fikk klump i halsen når jeg hørte det. 😀 Du kan trygt være veldig stolt av dere begge!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *