Trening og kurs

Ja, jeg har faktisk vært flink å trene i det siste. Spor hver dag, syklet hver dag, og trent lydighet nesten hver dag 🙂

Kroppen har bestemt seg for å bli skikkelig A menneske, så det blir veldig travelt *ler*. Jeg står opp, og sier til hundene at vi skal ut å sykle…. Man vet det er litt for tidlig når Extra sin reaksjon er å gå en runde rundt seg selv, og legge seg igjen… *ler*. Da er det bare å si det en gang, sykle en runde, så får de legge seg etterpå.

Sporene til Extra går egentlig kjempe bra for tiden. Jeg prøver å være flink til å gå godt ut på linen når hun sporer. Dette tar hun veldig fint. Utfordringen per i dag er vel vinklene. Her roter hun litt for mye.

Målet er å gå spor hver dag, så kommer det seg vel 🙂
I helga så hadde Siwi og jeg konkurransekurs i lydighet i Haugesund. Det er noe av det kjekkeste jeg gjør. Det er så utrolig mange flinke hundeførere og hunder. Jeg kjenner at jeg blir supermotivert til å trene når jeg har kurs. Man må være kreativ, og finner gjerne løsninger som kan passe til mine hunder i treningen også. Det er lett å kjøre seg i et spor når man trener mye med de samme hundene.

Flere av de som var på kurset, har vært på kurs med oss før. Det er kjekt når så mange kommer igjen. Vi ble også spurt om å ha et til i høst, så det skal vi prøve å få til 🙂
Det ene tipset som jeg ga til en kursdeltager prøvde jeg først på Zuki (til Siwi), og så prøvde vi det på Extra. Det fungerte kjempe fint 😀 Både Zuki og Extra trenger å blir mer selvstendig når de søker etter neseprøven. Det fikk vi til på begge hundene. Zuki hadde neseprøver som jeg vil si var feilfri 😀 Det er herlig å se når man har jobbet litt med den øvelsen 🙂

2 thoughts on “Trening og kurs

  1. Kan du sende litt A-menneskevibber til meg også?? 😛

    Høres ut som du storkoser deg med kurs, det er jo kjempebra. Kan tenke meg man lærer mye selv også av å være instruktør for mange forskjellige typer hunder. 😀

    1. Ja, det kan jeg 😉

      Ja, jeg synes at det er utrolig kjekt å ha kurs. Utrolig kjekt å se når andre får fremgang i treningen. Pluss at det er jo kjempe lærerikt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *