Oppdatering på lydighetsfronten

Link har lært seg å apportere han! Ja, nå tar han hele øvelsen på strak arm. Til de som ikke har fått det med seg, så har han dekkmarkering i sporet, og har derfor dekket på alt som ligger på bakken. Så når jeg skulle begynne å apportere med han, så ble det litt problemer 🙂 I tillegg så hadde han masse tygging på apporten 🙂

Jeg har egentlig bare brukt shaping, rett og slett. Belønnet gradvis 🙂 Nå må man hente apporten, komme inne å sette seg hos meg, sitte i ro med apporten til han får et «klikk», eller en utløsende kommando. Dette har fungert kjempe  fint 🙂 Han bobler over av motivasjon, eneste. Så jeg har litt støting inne hos meg.
Dette problemet tar jeg tak i når jeg har fått apportmomentet skikkelig på plass. Det er ingen vits å ta alt på en gang 🙂

Ellers så begynner «boksen» å sitte hos han. Han står fint bak, og står på kommando. Jeg trenger litt mer sug mot den, og at han søker bedre etter den selv. Dette kommer når han blir tryggere i øvelsen, tenker jeg 🙂

Stå under marsj har vi begynt på. Han er hjernevasket på sitt og dekk under marsj, så stå momentet var ikke helt lett. Her har jeg også brukt shaping, og belønnet kun når han tilbyr stå.

Fri ved fot er veldig fin. Han kan bli litt høy, og da ser det nok litt uryddig ut. Så jeg må finne en ok måte å føre han på. Det er litt vanskelig å omstille seg fra Extra som jeg har trent i tre år, kjenner jeg 😉

Fremover så skal vi trene masse på stå, sitt og dekk. En hver bra lydighetshund må bli hjernevasket på disse momentene 🙂

Extra har treningsfri pga. vannhale 🙂 Hun er ikke helt fornøyd med det selv, men jeg ser at hun har vondt. Helt ærlig så klarer jeg ikke å trene henne når hun ser så «pjuskete» ut. Hun ser jo skamslått ut. Nei, jeg savner det stolte malletrollet mitt med krøllhale!

Jeg har filmet henne for de som vil se hvordan hun ser ut med vannhale:

http://vimeo.com/11953894

[vodpod id=Video.3681030&w=425&h=350&fv=]

Ellers så har vi en økt til dagen med søksutvikling/kondistrening. Da må begge to stå med meg, jeg kaster ut ballen, og etter noen sekunder så får de kommandoen «yah», og da kan de springe å søke.

Et lite filmklipp her:
http://vimeo.com/11953767

[vodpod id=Video.3681012&w=425&h=350&fv=]

One thought on “Oppdatering på lydighetsfronten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *