Den siste uken, eller noe sånn

Ja, så er jeg litt treg med å blogge igjen. Det er ikke alltid lett å få tid til alt 🙂

Så her blir det litt oppdatering om hver hund 🙂
Extra: Vi trener litt lydighet, men sikkert ikke så mye som vi burde siden vi skal konkurrere i helgen.
Vi konsentrerer oss om apportering med dirigering og ruten. Legger opp oppgaver der hun må skille de to øvelsene (eller rettere sakt dirigeringen). Dette tar hun veldig fint. Jeg ser allikevel at hun ikke er helt ferdig med dette midtapport styret. Så målet for konkurransen på lørdag er at hun skal ta rett apport. Da er jeg fornøyd 🙂
Ellers så har jeg trent hele mannekenger for å bekrefte alle momentene. Jeg har ikke trent fart på momentene, kun hele øvelsen. Det gjør jeg for at hun skal se sammenhengen i øvelsen.

På IPO fronten så hadde vi ei kjeme bra trening sist onsdag. I går var det heller litt varierende. Det blir litt prøving og feiling. Vi ble vel enige i går om at vi går bare helt tilbake til basic, så får vi se 🙂

Ellers så trente vi rundering på mandag. Hun runderte ca 300 meter. Jeg skulle fylle på litt motivasjon i dag, så hun fikk de at figurantene gikk ut. I tillegg så fikk hun gå rett i lek i dag, slik at vi varierer det litt 🙂
Hun gikk langt ut, 70-90 meter, slår frem helt til jeg roper på henne, og har nesen 100% på. Da må man vel være fornøyd? 😀
Det var èn gang hun kun gikk ut på ca 40 meter, da ropte jeg henne til meg og sendte henne på nytt. Da raaser ut like godt ut på 120 meter, og tar et nydelig slag! Hun forstår i hvert fall hva jeg vil rette opp 🙂
Alle figurantene fant hun selvfølgelig 🙂

Link: Har fått trent videre på fvf, noe som går veldig fint. Jeg jobber med å få inn holdtene, bene og fine. Noe han tar veldig greit. Ellers så har vi trent på sitt og bli med masse forstyrrelser rundt, noe som ikke er noe problem 🙂 Han er med på fellestreninger med 4-5 andre hunder, og vurderer ikke å springe bort til de andre 🙂
Jeg er rettere sakt veldig fornøyd med konsentrasjonen hans, og fremgangen i treningen 🙂

Ellers så har vi gått et par spor. Den som er så heldig å får denne hunden, får en super spor hund! Han går, går og gååår. Er kjempe nøye og lar seg ikke forstyrre av noe.
Vi gikk et spor på ca 400 meter med 11 90 graders vinkler. Dette tar han som ingenting 🙂 Han holder seg fint i grunnsporet, og jobber selvstendig.

I dag gikk han for første gang fremmedspor. Siwi hadde lagt ut et spor på 200 meter med forskjellige oppgaver. Dette tok han kjempe fint 🙂 Jeg merket ikke noe forskjell på han, med tanke på at det var et fremmedspor 🙂

Vi har trent litt på dekkmarkering på gjenstand i det siste. Dette skal vi trene mer på, og legge det inn i sporet 🙂
Han er en drøm å trene spor med. Jeg synes det er synd at jeg ikke skal få beholde han selv, for han har et stort potensiale 🙂

Ellers så hadde jeg han med meg i barnehagen i går. Det var kun under fra 0-3 år der, så jeg var spent på hvordan han reagerte på det. Jeg har kun hatt han med unger over 5 år til nå.
Han gikk inn i barnehagen selvsikker som alltid, og holdt på å logre seg i hel. Unger er helt topp! Ungene var pakket inn i tykke dresser, og hadde derfor veldig stive bevegelser, men han brydde seg ikke om det i det hele tatt.
Det kon to unger ned fra en bratt skråning med to store «drager» i luften. Dette tenkte jeg at han kanskje kon til å reagere på… Han sto igjen selvsikker og var klar på å hilse på ungene 🙂 Utrolig herlig med en så trygg hund på både miljø og mennesker 🙂

Tassa: Jeg har trent litt lydighet med henne i det siste. Det blir selvfølgelig på hennes prinsipper, som alt annet 🙂 Det går for det meste i apport, fvf og rute. Noe hun synes er kjekt 🙂

Rachel: Har fått litt LP trening i det siste. Det blir bare grunnleggende ting. Hun vil alt på en gang, så motivasjonen er det ikke å si noe på. Hun synes bare at jeg er for treg og storkrevende 😛
Ellers så er hun sofasliter, turkompis og kosejente 🙂

 

Sånn, da har dere fått en liten oppdatering 🙂

4 thoughts on “Den siste uken, eller noe sånn

  1. takk! gleder meg skikkelig til å starte i elite:) blir vel noe lp trening på samlinga også!;) hehe vi er klare for det hvertfall:p så flink du er til å trene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *