LP trening

Det har jo ikke sett så lyst ut på LP fronten i det siste. Vi skal ha konkurranse i morgen, og jeg er av og på om jeg skal gå. I dag skulle jeg trene med Sigve og Siwi for å bestemme meg, men det er ikke lett 🙂

Fellesdekk med skjult fører gikk kjempe fint. Ruten gikk greit, apportering av metall gikk kjempe fint. Så da var det apportering med dirigering…. Det var veldig opp og ned i dag også. Jeg fikk Siwi og Sigve til å stå rett ved siden av den vestre apporten for at hun skulle få positive erfaringer på å henta apporten selv om det er stort press rundt henne.
Dette tok hun egentlig veldig fint. Når jeg skulle sende til høyre derimot så søkte hun mot ruten som også lå til høyre. Derfor jobbet jeg med det. Jeg skjønner jo at hun velger vekk denne øvelsen når hun er blitt så usikker i den, men jeg kan ikke godta det 🙂 Så jeg nok mange repetisjoner, slik jeg fikk rettet opp når hun gjorde feil, og skryte masse når hun lykkes. Jeg gir meg ikke selv om hun gjør rett èn gang, hva lærer hun av det?

På mannekengen så tullet hun igjen på stå momentet. Så her måtte jeg jobbe litt med go`bit og gjøre det vanskeligere etterhvert. Det fungerte fint, og hun hadde flere fine momenter 🙂

Samlet sett så er jeg mye mer fornøyd med dagens trening, enn den vi hadde i går… Så nå er det bare å tenke på om jeg skal gå konkurranse eller ikke 🙂

Etter LP treningen så gikk jeg et spor med Link. Det gikk på  i en granskog. Jeg la nok en gang opp et vanskelig spor på ca 230-250 meter med ca seks 90 graders vinkler.
Summen av sporet er vel at gutten absolutt kan gå spor! Han går som en gud… Kjempe nøyaktig, fint tempo, og veldig konsentrert. Han var ute av sporet og sjekket ca 1 meter ut forbi grunnsporet, ellers så var han i sporet hele tiden. Det var to ganger han slurvet litt, og da tar han seg i det selv, og rister seg, og jobber videre.
Jeg sier veldig lite til han mens han jobber. Jeg vil at han skal være selvstendig, og ikke være avhengig av så mange ting i fra meg.
Jeg føler at jeg klarer å legge opp OK oppgaver i forhold til hans nivå. Vi har begynt å trene inn dekkmarkering på snusboks, noe han har tatt ganske fint. Jeg skal jobbe endel til med dette før jeg legger det inn i sporet, for jeg vil at han gjerne skal ha dekkmarkeringen inne på flere gjenstander først.

One thought on “LP trening

  1. Håper jeg får møte Link snart! Han virker som en herlig fyr! 😀
    Kjempebra at du gikk stevnet, du ser jo hvor bra det gikk! Jeg syns forresten du må svare meg i tråden på sonen om hvordan folk lærte inn ruten.
    Leser jo at du har en hund som er veldig sugen på ruten, og velger den fremfor apporteringen. Jeg har motsatt problem og har en hund som går i spinn når hun ser en apportbukk, og ruten er ikke det minste interessant!
    Og jeg må prøve litt andre ting, for metodene vi har brukt til nå (som er haugevis, men må bli mer flink til å teste ut nye metoder lengre og ikke gi meg med en gang) har ikke fungert i lengden.

    Heh, dette ble jo nesten et blogginnlegg fra min side ;P

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *