Spor og LP trening

I dag har jeg endelig fått tatt meg tid til å trene litt skikkelig med hundene, og det gjør GODT 🙂

Storm, som er den siste valpen vi har igjen fra Rachel sitt kull, fikk gå spor i dag for første gang. Det blir selvfølgelig helt nyinnlæring. Han fikk to korte spor med kong i slutten. Dette tok han veldig fint, og jobbet veldig bra i forhold til at dette var første gang 🙂 Jeg skal prøve å få trent litt jevnt med han fremover, så får vi se hva det blir av denne krabaten 🙂

Rachel fikk et spor på ca 150 meter i dag. Jeg tok ikke lengre pga. at det var et helt nytt terreng for henne. Hun tok like godt sporoppsøk, og gikk etter min mening et helt perfekt spor 🙂 Det hadde bare 10 min liggetid, men hun lå i kjernen mer eller mindre hele tiden 🙂 Da kan man vel ikke klage?
Jeg har tenkt å begynne å trene inn pinner i sporet ganske snart. Jeg har bare litt forarbeid jeg må gjøre først 🙂

Tassa fikk et vanskelig spor i dag. Det var i hvert fall meningen at det skulle være vanskelig.
Hun sliter litt med terrengskifte over på grusvei. Hun kan gjerne gå et spor på bare grus, men når hun skal krysse en grusvei, så jobber hun litt. Derfor la jeg et spor som gikk på hard sand/grus, for å så krysse veien, deretter så gikk sporet opp på en skråning og langs hele. Det blåste kuling i dag, så da la jeg rett og slett begynnelsen av sporet i sterk motvind 🙂 Ingen problem sa Tassa. Hun jobbet tre sekunder for å komme seg over veien, ellers så lå hun i kjernen hele tiden 🙂 

 Extra fikk ei god økt med lydighet i dag. Jeg bruker skjemaet som jeg har laget, slik at jeg fåt gått igjennom øvelsene skikkelig. Jeg har også prøvd å lage en tegning av hvordan jeg hadde banen. Jeg vet at apportene ikke skal være så store, men det ble mye lettere å forstå tegningen da *ler*

treningsbane

 

Felles sitt


Ikke trent.


Felles dekk


 
Ikke trent.


 
Fri ved fot


 
Vi har gjort: Jeg føler aldri at hun går bra nok. Jeg filmet oss jo for noen dager siden, og var egentlig litt «sjokkert» over hvor bra hun gikk, for jeg følte at det var mye dårlig. Så den magefølelsen min tror jeg ikke at jeg skal stole helt på.
I dag gikk jeg en kort fvf der jeg prøvde å være i litt «konkurransemodus». Hun jobbet veldig bra, og det var lite å pirke på.Vi må jobbe mer med:  Holdene skal bli bedre. I tillegg så må vi jobbe med helt om under springmarj.


Stå, sitt, dekk under marsj


 Vi har gjort:  I dag gikk jeg igjennom alle momentene. Samtlige var faktisk veldig bra! Jeg har jobbet endel med «dekk» momentet i det siste, og der begynner resultatet å komme 🙂
Jeg hadde også endel forstyrrelser rundt stå momentet, da hun kan bevege en fremfot litt hvis det blir for mye forstyrrelser fra meg.
Opptakene hennes var veldig fine 🙂Vi må jobbe med:  Raskere ned på dekkmomentet. I tillegg så bør samtlige momenter generaliseres mer.


Inkalling med stå og dekk


 
Ikke trent.


Rute



Vi har gjort:
 Jeg vet ikke helt hva som har skjedd med denne øvelsen. Hun har alltid hatt veldig fine ruter, og vært stabil i øvelsen. Det er hun ikke nå. Rutene er heller ikke fine nok. Jeg må litt tilbake i treningen her, og finne ut hva som gjør det.
«Problemet» er at det hun kan søke litt til andre kjegler på banen i stede for å gå til ruten. Jeg har ikke trent med ringbånd, fordi jeg ikke ønsker å gjøre henne avhengig av det. Når jeg bruker det så synes hun det er mye lettere, men jeg vil at hun skal kunne øvelsen bedre enn det 🙂Vi må jobbe med: At hun skal bli stabil i øvelsen igjen.


Apportering med dirigering


 Vi har gjort: I dag trente vi apportering med dirigering. Som dere ser på tegningen av banen, så var det en vanskelig bane. Hun hadde i tillegg trent rute før apporteringen, så jeg var ganske sikker på at hun ville velge ruten i stede for apporten. Det gjorde hun faktisk ikke. Hun var på vei mot ruten, men kom brått på hva hun skulle 🙂Vi må jobbe med: Buene ut til apporten kunne vært bedre i dag. Hun er veldig sikker på hva hun skal, men kunne trekt litt mer ut til siden for at det skal se finere ut. Ellers så er det å generalisere mer, som vanlig 🙂


Apportering av metallapport over hinder


 
Ikke trent.


Neseprøve


 
Ikke trent.


Avstand


Ikke trent.


   

One thought on “Spor og LP trening

  1. Tips til «kjeglekombinasjon» til apporteringsøvelsen. En av hjørnene på mannekengruta er kjegla til apportering med dirigering. Anbefales å trene på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *