Tren vanskelig, gjør hunden god!

Noe av det morsomste med hundetrening er å generalisere øvelsene. Min erfaring er dessverre at folk er alt for lite flinke med dette. Å se hvordan folk detter sammen av at apporten lader litt skjevt i forhold til hinderet feks. er trist. For meg så ser det ut som at folk trener etter reglementet, og ikke mer enn det.
Det som er viktig for meg er å trene vanskelig, sånn at en konkurranse blir lett. Hvis man ser på feks. Extra så er ikke hun en super lydighetshund, men hun gjør det hun skal. Ja, det er gjere småplukk med innsitter osv. men for meg så er det viktigere å ha en hund som går stabilt til 8,5, enn en hund som enten går til 9,5-10 eller 0.

For å gjøre Extra god, så trener jeg vanskelig. Jeg gikk for noen uker siden kurs med Jessica Svanljung og Christa Enqvist-Pukkila, noe som ga meg flere idèer til hvordan jeg kunne utfordre hundene.

I dag ga jeg Extra forskjellige utfordringer i treningen som hun ikke har fått før. Jeg filmet alt, slik at dere kan se hvordan vi jobbet, og hvordan hun reagerte på utfordringene.

[vimeo 63003339 w=600 h=381]

Trening 300313 from Brukshunden on Vimeo.

For Extra så er bitepølser alt i verden. På neseprøven så ser man at hun er borte og plukker de opp, og siden vi er helt i starten så sier jeg ikke noe på det. Til vanlig så hadde hun plukket de opp, og invitert til kamp, nå se man at hun tar seg i det, og slipper bitepølsen istedenfor.
Poenget med dette er at hun skal høre på det jeg sier, og ikke gjøre noe ut over det.

Selvsagt så skal man la hunden lykkes, og man skal ikke gjøre det for vanskelig før hunden er klar for det. Men ved å «skåne» hunden fra å gjøre feil, så gjør man hunden en bjørnetjeneste. Hunden misslykkes da gjerne i konkurranse, og merker selvfølgelig dette.
Jeg vi ikke gå rundt å tenke på at apporten lande 2 meter i fra hinderet, og på linje med hunden og meg… Jeg trener på alt! Jeg legger gjerne apporten på høyde med hinderet, får hunden til å hoppe, apportere, rygge tilbake, for å så ta tilbakehoppet. Ved å overdrive det som kan skje, så gjør jeg hunden ekstremt trygg i øvelsen 🙂

One thought on “Tren vanskelig, gjør hunden god!

  1. Takk for kommentar på bloggen!
    Må bare gratulere igjen med runderingen. Da jeg hørte det tenkte jeg; hvordan klarer hun å starte i A (å gjøre det så bra) dagen etter opprykket? Dere er skikkelig forbilde altså, tenkte jeg måtte finne ut mer om hvordan du trener. Å lese bloggen din var jo en god start! *ler*
    Supert innlegg dette her feks, og selv om jeg prøver å tenke på å gjøre ting vanskeligere på trening, så må man jo faktisk være litt kreativ for å få det til. Her var det mange supre tips jeg skal teste ut! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *