Action 6 mnd

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om Action. Jeg har jo ikke skrevet så mye om henne enda 🙂

Når jeg skulle reise å se på valpene så hadde jeg merkeret meg ei av tispene på bildene. Det var hun her:

Jeg vet ikke hva det var, men hun der fikk jeg en veldig god magefølelse for. Jeg lovte meg selv at jeg skulle reise til Anette og Sverker med et åpent sinn. Man velger ikke valper ut i fra bilder ( i hvert fall ikke vi som driver med bruks 😉 ). Carina og jeg reiste til Gøteborg når de var 6 uker gamle. Vi fikk hilse på tispene ute først. Jeg har jo sett endel mallekull etterhvert, og ser fort hva jeg liker og ikke. Det var ei tispe som utmerket seg veldig bra. Jeg tar henne opp, og kjenner at det føles veldig rett… Jeg snur mer til Anette og spør hvilen av tispene det er, «Tik 2, svarer hun….».

På vei hjem ringer jeg ei god venninne, så sier hun «ikke si hvem du har valgt. Jeg håper du valgte Tik 2, den har jeg så god magefølelese på». Så hva det var med denne tispen vet jeg ikke.

Etter et par uker så var det tilbake til Gøteborg, endelig skulle prinsessen hentes. Jeg skal ærlig innrømme at jeg har vært veldig frem og tilbake på om jeg skulle ha ny hund. Jeg har bla. inne på å bare kjøpe meg en «hund», altså noe helt annet enn en brukshund. Problemet er at jeg har blitt hodestups forelsket i disse mallene. Jeg føler at det er en rase som passer meg perfekt.
Jeg er veldig fornøyd med Extra og Link, og har alltid sakt at en miks av de to hadde blitt en perfekt hund. Action er en blanding av deres linjer, nærmest beslektet med Link. Man lar ikke et sånn kull gå i fra seg… Kennel Lindjax har også de samme tankene som meg rundt avl på malle, og hvordan vi ønsker rasen. Derfor var alt så rett som det kunne bli 🙂

Action 8 uker

Action 8 uker

[vimeo http://www.vimeo.com/25156589 w=498&h=324]

 

Jeg er kjempe kresen på hundematriell, så det blir til at jeg «dømmer» både mine egne og andre sine hunder ganske fort. Jeg ønsker at en malle skal være en malle. De skal ikke ha samme gemyttet som en labrador. De skal være på vakt, og man skal kunne trekke frem alvor om man trenger det. De skal ikke stå å logre som » en dum labrador» når en trussel kommer. De skal kunne besvare trusselen om det er nødvendig. Det første klarer mange maller. Det andre punktet er at de skal være sosiale og trygge på folk. De skal la seg håndtere og selvfølgelig leke med hvem som helst. En malle (skal etter mitt syn) har så pass med drifter at å leke med «hvem som helst» bør gå av seg selv. Jeg ønsker ikke hunder som springer ned folk og aldri bli ferdig med hilsingen, men de skal være åpne for kontakt. I tillegg så skal de ha mye arbeidskapasitet , fungere til bruks, lydighet, IPO mm., OG en skikkelig avknapp.

Det er ikke lett å få alt dette i en hund. Det er ekstremt få av de maller jeg liker, egentlig. Det er få jeg ville hatt selv, for de faller igjennom på ett eller flere av mine punkter. Jeg bruker mye tid på hundene mine og ønsker å ha best mulig utgangspunkt. Jeg er derfor langt i fra den letteste valpekjøperen å selge til.

Hvordan er Action pr i dag?
Action har helt siden hun kom vært ei utrolig positiv tispe. Hun synes alt er kjempe fint. Hun er nesten litt for naiv når det kommer til folk. Hun er helt sikker på at alle liker henne, og hun selv liker ALLE. Omtrent alle som har hilst på henne, har fått en skikkelig klem. Hun strekker seg opp til folk, og legger hodet inn til.

Hun leker med alle. Vinner hun lekene, så bråsnur hun og tilbyr mer lek. Hun har utrolig høy kamp og jaktlyst. Så jeg har masse gode ting å jobbe videre med 🙂

Hun er veldig selvstendig og trygg. Jeg vil nesten si at hun er ekstremt trygg. Jeg kan ikke komme på at hun har trengt hjelp av meg til noe når det kommer til miljø. Hun kan stoppe opp og lure på hva ting er, men går rett bort på egenhånd.  Jeg liker ikke hunder som sier «hva er det» og springer bort uten å tenke seg om. Action er veldig balansert her 🙂

Jeg la ut et par filmer av henne i miljø når vi var på Resq. Jeg har ikke sett behovet med å miljøtrene henne så mye. Hun har vært i byen to ganger når jeg hadde noen andre ærend.
Jeg er bortskjemt med Extra som er utrolig bra i miljø, og Action ser vel så bra ut. Alt av underlag er ok, høyder, mørke, trapper, ruiner osv. Ingenting reagerte hun på når vi var på Resq. Alt tar hun på strak labb 😀 Samtidig som hun blir presentert for veldig vanskelig miljøer, så søker hun etter folk for første gang. Alt gjør hun som den største selvfølge.

Hun har rundert to ganger nå. Å springe ut 60 meter til fremmed figurant i skumringen er null stress. På LP banen så har hun hele veien vært sanset og fin. Hun sporer bra, og er ikke minst en fantastisk familiehund! Hun slapper av inne, og ligger gjerne ute i hagen et par timer alene. Pr i dag så er jeg så fornøyd som jeg kunne ha blitt. Ingen kan erstatte det man en gang hadde, men Action er ufattelig nær! Hun har smeltet hele familien. Jeg håper virkelig at hun er frisk og fin, for hun virker nesten for god til at det kan være  sant.

 

 

Verdens beste mallejenter <3 

17 thoughts on “Action 6 mnd

  1. Heey, endelig får jeg sett bloggen din, jo! 😀
    Fine, fine mallejentene! Jeg er fortsatt ganske avstandsforelska i disse malletrolla, jeg!

  2. Tante sin super-Action! <3 Godt å høre at du fortsatt er fornøyd, kan nesten ikke vente med å se hva dere får til sammen. Og selvsagt skal hun være frisk! 😀

  3. Potensielt verdens beste hund?! Høres nesten slik ut! Det unner jeg deg 🙂 Kos deg med de to fine jentene. Gleder meg til neste oppdatering 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *