Andre kursdag

I dag startet vi med lydighet. Jeg har bestemt meg for å fokusere på typiske bruksøvelser; kryp, hals og fremadsending.

I dag skulle vi trene på kryp. Jeg har trent det litt med henne, men har problemer med at hun går litt langt fremme, og muligens er litt høy.
Jeg synes det er en vanskelig øvelse å holde på med. Hva er for høyt? Hun må jo få samle bena under seg igjen. Derfor ville jeg at instruktøren, Tom, skulle se på denne øvelsen. Vi er også heldige som har en NBF dommer på laget, så vi har gode muligheter for tilbakemeldinger.
Han var veldig opptatt av å gå sakte frem, og tenke på starten. La hun bøye seg fremover og bøye bena ut for å så belønne. Jeg satt på huk ved siden av henne, slik at det var lettere å se for meg også. Når hun lå slik, så skulle hun få kjenne hvordan det var å ligge sånn, få belønning for det, og s rolig tilbake, for å starte på nytt.
Extra tok det fort. Jeg må nok allikevel bruke endel tid på dette, da det er en hund som for kan bli høy og gå langt foran.

 

I runderingen kom det nok en ukjent oppgave. Jeg var mer avslappet i dag, siden det hadde gått så fint i går. Extra jobbet forsatt kjempe fint, men kom inn på midtlinjen noen meter bak meg et par ganger. Da blir jeg helt satt ut. Jeg vet at hvis jeg prøver å sende henne på andre siden på direkten, så blir jeg ikke fornøyd med slaget. Så det ble det par stopper, for å sendte henne fra fot. Det skjer fordi jeg blir satt ut når hun ikke kommer inn der hun pleier. Det er dumt at det ikke skal mer til for å sette meg ut, men det er dette vi lærer av.

Det skjedde et par ganger til, men da klarte jeg å stille meg bakover og sende henne. Da sprang hun rett og fint ut.

Resten av runderingen gikk kjempe fint! Hun går uten protester, gir alt, og melder fint. En liten ting som jeg må trene på etter dagen i dag er at hun, igjen, vil ha kontakt med figuranten før hun melder. Figuranten lå i en tett jerven duk. Da ville Extra inn i duken, før hun meldte. Hun klarte å stikke snuten borti figurant, og tar da bittet. Alt går veldig fort, så det er ikke noe hun bruker unødvendig tid på, men hun kan ikke forvente at alle figuranter er tilgjengelige. Så dette skal jeg trene litt på utenom skogen 🙂

Det var 26 grader i skyggen i dag. Jeg merket ingen forskjell på henne 😀 Hun kan bli preget av varmen, så jeg var litt spent i dag når det var så varmt 🙂
Jeg er så glad for at Siwi og jeg ligger i det huset hvor man kan ha hundene inne. Da trenger jeg ikke å ha dårlig samvittighet for at hun ligger i bur i bilen i ei uke. Nå ligger hun i sofaen ved siden av meg og sover 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *