Spor, rundering og patrulje

De siste par dagene så har Extra hatt treningsfri. Formen hennes er litt opp og ned. Jeg tror hun har en sorgprosess hun også. Hun har alltid vært en «flokkhund». Hun var kjempe glad i Link, og var veldig avhengig og knyttet til Tassa. At hun mistet de på fire dagers mellomrom er en enorm forandring for henne. Før dette så har hun bodd med flere andre hunder opp igjennom årene. Hun har aldri vært alene. Nå merker jeg det veldig på henne. Hun er «nedfor». Veksler mellom å være veldig kontaktsøkende, eller legge seg alene på soverommet. Hun vil kun drikke av Tassa sine skåler. I det siste så har hun sluttet å vakte, og er «likegyldig» til hva som skjer hjemme. Når vi går tur, så vil hun gjerne ha kontakt med andre hunder, og jeg ser at dette er noe hun savner veldig.
Disse dagene så må jeg ta hensyn. Hun vil være i fred, og vil sove. Siwi og jeg prøvde å ta en økt med lydighet med henne i går. Det gikk ikke bra. Hun har kjempe lyst, og prøver så godt hun kan. Samtidig så ser man på hele henne at hun ikke klarer å fokusere på det hun skal. Hun blir fort sliten og peser mye (hun er i veldig god fysisk form).

Vi er egentlig påmeldt uttaksstevne på lørdag, men jeg tror ikke vi kommer til å gå. Jeg har ikke fått trent lydighet i det hele tatt de siste to ukene, og ser at jeg er nødt til å ta hensyn til henne slik som hun er nå. Opp på dette så begynner hun på innbildt svangerskap.
Kom gjerne med forslag til hva jeg kan gjøre. Jeg skal låne en hannhund som hun kjenner veldig godt nå i helgen. Slik at hun får selskap i det minste. Jeg klarer jo aldri å erstatte det hun er vant med, men jeg kan prøve.
I tillegg så skal hun på en massasjetime.
Er det noen som er erfaringer, så er jeg vedlig glad for tips.

Det er ikke noe kjekt å se hunden sin sånn. Her ligger hun med Back on track dekken. Puten til Tassa har hun hentet, og passer på den 🙁


Jeg hadde egentlig sagt at jeg ikke kom på NRH trening i dag. Siden hun har vært i så dårlig form de siste dagene, så ville jeg la hun ta det med ro.
Siwi og Elisabeth skulle trene spor og feltsøk. Jeg ble med de for det sosiale. Jeg håpte at Siwi hadde med seg Tyson, slik at jeg kunne gå tur med Extra og han i mens. Han var dessverre ikke med, så det må jeg ta en annen dag. Derimot så var Extra i veldig god form når jeg slapp henne ut av bilen. «Sang» som bare det når Siwi og Elisabeth kom kjørende. Hentet pinner og sprang rundt. 
Jeg tenkte at jeg kunne legge ut et spor til henne, slik at hun fikk brukt litt av energien.

Sporet ble på ca 400 meter med tre pinner og en sluttgjenstand. Jeg la opp et lite oppsøk til henne slik at vi får begynt med dette også.

Sporet lå ca 40 min.

I det jeg fant frem sporselen, så visste hun hva hun skulle. Jeg satt henne på 1,5 meter før sporet. Hun søkte rett frem, tok sporet, og gikk rett vei 😀 Det var et mini, mini, mini oppsøk men hun tok rett vei 😀

Resten så jobbet hun nydelig! Selvsikker, og går fint i kjernen. Hun har et fint tempo, rolig med langt i fra «IPO spor». Dekkmarkerer raskt på alle gjenstandene, takler terrengskifte veldig bra. Hva skal jeg si? Jeg er kjempe fornøyd!


Etter en god pause så begynte NRH treningen. jeg skulle egentlig være figurant, meeen. Extra lå ivrig i bilen, så jeg tenkte at jeg kunne ta en liten økt. 
Figurant på andre slag, åtte tomslag, funn. Melding på begge figurantene.

Hun jobbet NYDELIG. Langt ut, trakk frem, veldig førbar og fin, tette passeringer. Jeg sendte henne ut flere nye plasser, og hun jobbet seg kjempe bra igjennom oppgavene. Eneste som var feil var at hun ikke fant siste figurant. Vi hadde misforstått hverandre litt, så han lå ikke der jeg trodde. Derfor sendte jeg henne ut tre ganger på samme slaget uten funn. Hun hadde vært et par meter fra han på to av slagene, men på feil side av vinnen. Så hun hadde uflaks også. 
Det jeg derimot likte veldig godt, var at hun ikke gir seg. Jobber på, uansett. Jeg sender henne ut samme plass, og hun trekker bare lengre og lengre ut. Jobber hele tiden, og kommer ikke inn før jeg roper på henne.
Vindforholdene har mye å si, men hun fikk en positiv erfaring da jeg gikk tilbake å sendte henne slik at hun fikk han. Selv om hun gikk over han (selv om han ikke ligger der vi avtalte, så skal hun selvfølgelig finne han 😉 Men denne gangen var det maks uflaks med vinden), så er det lenge siden jeg har vært så avslappet på midtlinjen. Alt gikk som det skulle. Hun passerte meg der hun skulle, dekket de områdene hun skulle, gikk over de toppene som hun skulle…. Ja, alt som jeg fokuserer på var der i dag 😀 Samarbeidet var optimalt, og det er herlig 😀


På slutten så gikk vi en kort patrulje med en figurant. I det hun får på seg utstyret, så begynner hun å jobbe. Hun søker effektivt, og målrettet. Hun hadde en fin og tydelig markering tidlig (trekker i båndet mot den retningen hun viser at det er folk). Jeg valgte allikevel å vente et par meter, slik at hun fikk vist det tydelig over litt tid. Når jeg da slapp henne, så var det rett ut til figurant, meldte med bringkobbel, og ut i lek. Kjempe fin avslutting på treningen 😀


 

 


4 thoughts on “Spor, rundering og patrulje

  1. Har du planer om øke flokken etterhvert da? Og vil du i tilfelle holde deg til mallen eller søker du en annen rase? Nysgjerrig, vet du, he – he

  2. Jeg har desverre ikke noen gode råd, ville bare sende over noen gode tanker til dyret ditt. Har selvopplevd hunder i sorg, som savner. Da har jeg forsøkt å distrahere dem som best jeg kan, være morsom og interessant. Noen ganger virker det, noen ganger virker det ikke i det hele tatt. Med tiden har det alltid gått over heldigvis. 🙂

  3. Kan ikke være noe koselig å se Extra sånn 🙁 Har dessverre ingen gode råd å komme med, bare håper det snart går over og at du kan få tilbake gode «gamle» Extra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *