LP trening!I dag var vi på LP trening. Vi hadde egentlig fått beskjed om at vi skulle få lys på den banen nå, men det var det ikke. Så det var litt begrenset hva vi kunne trene.

Link:

Fri ved fot:  Jeg kjørte han skikkelig i fri ved fot i dag. Han måtte jobbe, jobbe og jobbe. Lagte masse oppgaver og utfordringer, dette tar han på strak arm 🙂 Jeg følte at jeg fikk markert hva jeg ville i dag, og det igjennom lek og «tull», sånn jeg liker det 🙂

Rute: Det var mørkt, men jeg stilte meg opp 15 meter fra, og spurte «hvor er ruten», så ser han rett frem, har full kontroll, og ser opp igjen på meg. Jeg sender han ut, han springer ut, stiller seg perfekt!
Dette gjorde han de tre første gangene, også når jeg skiftet side på ruten.
Etterhvert så fikk jeg frem problemet med at han går inn fra høyre side. Når han går inn feil, og da også stiller seg for mye til høyre, så dirigerer jeg han inn til midten (han tok dirigeringen veldig fint, faktisk! Jeg har ikke prøvd før), for å så kommandere «stå» når han er midt i. Da skryter jeg av han, og kaller han inn.
Han får ingen belønning for «feil» ruter. Selvsagt får han skryt etter at han har hørt på dirigeringene mine, og stiller seg i midten, men som sagt, ikke noe mer.
Videre så kommanderer jeg han til å sitte og bli, før jeg går ut og påvirker i ruten.
Etter påvirkningen så hadde han tre perfekte ruter, og da ga vi oss 🙂

Som dere leser så trener jeg og får frem feil jeg vet ligger der. I tillegg så gir vi oss ikke etter at han har gjort det perfekt en gang. Jeg vil befeste det skikkelig, og så lenge man har en hund med masse motor, så er det ingenting i veien med å kjøre flere repetisjoner, og la hunden lykkes enda mer.

Innkalling med stå: Kjempe fint fart, og nydelig ståmoment i dag 😀

Stå, sitt og dekk under marsj: Alle tre var veldig ryddige i dag 🙂

Extra:

Det var veldig mørkt når jeg begynte å trene henne, og da begrenser det seg litt hva vi kunne gjøre.

Fvf: Jeg må jobbe henne litt lengre bak, og jeg tror jeg fant løsningen i dag 😀 😀 Jeg brukte masse klikker på Extra før, og fant frem denne igjen. Jeg gikk helt tilbake i treningen, og hun fikk kun belønning for å ligge rett i forhold til foten min. Vi gikk to og tre skritt —> belønning. Jeg trodde først at hun ville kjøre seg veldig opp på det, men det gikk faktisk  fint. Hun kjører seg opp, men konsentrerer seg veldig samtidig. Hun synes at det er veldig motiverende med klikkeren, så dette bør jeg nok være flink til å bruke fremover 🙂
I tillegg så belønnet jeg henne kun fra ryggen min. Hun må bak der og hente belønningen.
Jeg føler at vi er på rett vei med noe her 🙂 Hun gikk veldig «lett og ledig» med kroppen, hadde fin posisjon, og sperret ikke på foten min 🙂
Jeg gleder meg til å jobbe videre med denne 🙂

Avstand: Denne var veldig bra i dag! Raske, fine momenter, og ingen fremgang 🙂

Dekk under marsj: Jeg fokuserer litt på raske dekker for tiden. I dag fungerte de kjempe fint! Jeg holder på å lære henne en ny «dekk» teknikk, sånn at hun slenger seg litt mer ned. Får vi det til, så blir det veldig bra 🙂

-Arkivbilde av Link 6 mnd-

One thought on “LP trening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *