NM for belgere?

Ja, jeg tenke på masse forskjellig 🙂 Jeg har veldig lyst at folk skal begynne å bruke belgerne sine mer, og ikke minst så vil jeg at de skal bruke de mer enn i utstillingsgringen. Jeg har derfor sendt følgende mail til Belgerklubben i dag :

 Hei
 
 
Jeg har snakket med et par andre belgereiere. Hadde det ikke vært spennende og fått til NM for belgere?

Norsk vinner for Schäferhunder har jo NM i SchH, RRP, RSP, lydighet og utstilling samme helg. Dette er jo et veldig stort arrangement. Nå er det jo ikke tvil om at det er litt mer Schäferhunder i Norge, enn belgere, og at vi ikke kommer til å få til noe lignende (enda).
 
Min tanke var at man har jo forskjellige undergrupper hos belgerklubben. Si at det ene lydighet stevnet til NBFK avd. Rogaland hadde blitt NM for belgere i lydighet, NBFK avd. Oslo/Akershus hadde arrangert NM i NBF programmet spor og/eller rundering, og at NBFK avd. Hordaland hadde arrangert NM i agility for belgere.
 
Dette er bare et eksempel, da man må evt. se på hvilke klubber som har kapasitet til å arrangere de forskjellige tingene.
 
Jeg tenker selvfølgelig at det kommer forskjellige helger, noe som jeg ser på som en fordel da det er flere belgere her i landet som konkurrerer i forskjellige grener.
 
Jeg tror dette hadde vært en motivasjon for flere til å starte. Samtidig så synes jeg at man bør ha NM i alle klasser, sånn at man motiverer folk til å starte.

Da jeg selv driver innen for RIK programmet (IPO og RRP) så skulle jeg jo helst hatt dette også, men synes at vi evt. bør starte med lydighet, NBF og agility, da dette er størst.
 
 

Nå går jo snart søknadsfristene til NKK ut, så forslaget kommer gjerne litt sent, men jeg prøver meg. Det hadde vært utrolig gøy å få til. Det er jo allerede søkt om diverse stevner til neste år, og det er jo bare å forandre de til «NM» etterhvert  🙂
 
 
Håper det er interesse for dette. Jeg kan evt. være med å lage et forslag, og kan helt sikkert finne andre som vil hjelpe til også 🙂
 
 
Håper på tilbakemelding.
 

Mvh Marthe Sjølyst

 

Ja, dette er jo, som dere ser i mailen, et enkelt forslag. Det skal bli tatt opp i styremøtet de skal ha i oktober. Er det bare er jeg som synes at dette er en spennende tanke? Jeg håper og tror at dette kan motivere folk til å starte. Det vil jo ikke bli mer arbeid for underavdelingene. Det verste som skjer er at de får flere deltagere på stevnene 🙂

Hva tror dere? 🙂

7 thoughts on “NM for belgere?

  1. Jeg synes det hadde vært kjekt med NM for belgere jeg. 😀 Så jeg synes det var et flott forslag! Hadde vært kjempeartig om det ble noe av, og at RIK følger etterhvert også. 🙂

  2. Nå har jeg ikke belger selv da, men synes forlaget er bra. 🙂 Og håper dere får det igjennom. Det er vel mer vanlig med rasemesterskap nedover i Europa har jeg inntrykk av egentlig?

    NM i LP har jo snart blitt NM for Border collier, med et og annet innslag av en golden som slår de. 😛

  3. Hei 🙂 Jeg synes det er en kjempe idè med NM for belgere. I alle sporter. Håper det vil bli vedtatt 😉 Foresten grattis med knallgode resultater med hundene !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *