En kreativ overskrift

Hva skjer med oss? Jo, siden mai så har det skjedd ganske mye. Vi var først en tur i Bergen, NKK Drammen, Bergen, Molde, Sverige, Molde og så til slutt London som jeg kom hjem fra på tirsdag. Utenom Londonturen så er det selvfølgelig hund det går i 🙂

Vi var og på IPO kurs ei uke i Sverige. Jeg hadde en super uke med Carina, Kjell Rune, og masse andre hundefolk. Jeg kjørte Extra og Kjell Rune kjørte Link og Xena. Så det ble masse trening på hele gjengen 🙂

Jeg jobbet veldig lite med lydigheten den uken. Jeg har ingen spesielle problemer, og ville heller bruke tiden på C-arbeidet. Ikke minst så var det mellom 25-30 grader hele uka, så jeg ville spare henne litt.
C-arbeidet gikk veldig greit. Vi jobbet for det meste med ryggtransporten. Vi kom ganske langt på den. Problemet er at hun sier «ok, jeg skal gå fint ved foten din, og ikke en meter foran, og en halv meter tid siden….» Så får hun belønningen som er å ta figuranten… Da var vi ikke så enige lengre, for da skulle hun ta alt igjen på figuranten, og det vil si at jeg sier «slipp!», og hun sier «sorry, det var ikke avtalen» og knurrer som et helvete. «Slipp!»…. «Ehhhh, nei, du må komme å ta meg….».
Da koker det «litt» hos meg :p Vi pleier som regel å være enige om det meste. Hun bestemmer litt, og jeg bestemmer litt. Tar jeg styringen, så later hun som hun er enig, så stjeler hun hele showet til slutt. Herlig frøken 😀
Vi ble ganske enige til slutt 😉 

Ellers så jobbet vi litt med henne i skjulet. Figuranten fikk frem «problemet» hennes. I utgangspunktet så har hun veldig bra hals til å være malle (og tispe). Tingen er bare at det går litt opp og ned 🙂 Det viste seg at hun halset bra når figuranten så på henne/var «aktiv». Når figuranten ble passiv, så gikk hun over i en mer «jakt» hals. Så dette må vi jobbe med 🙂

På sporet så gikk det veldig opp og ned. Jeg vet ikke helt hva det var der nede… Greit nok at det var varmt og tørt, men noen av dagene slet hun veldig. «Heldigvis» så gjorde de fleste andre hundene det også.
En ting er jo at hos oss så er markene mer myr, der borte var underlaget tør jord/sand. Det er bare dumt at det er veldig vanskelig å få trent på dette underlaget her på vestlandet.
Som sagt så var det andre hunder som også slet. Hvis jeg skal være positiv, så er fordelen med henne at hun alltid kommer seg til slutten. Hun jobber seg igjennom hele sporet, uansett.

Jeg fikk et par tips på sporet som jeg skal bruke 🙂

Link hadde bare trent C-arbeid to ganger før vi reiste. Han gjorde en utrolig bra jobb 😀 Jeg er bare dødsforelsket i den hunden, uheldigvis :p

Halsen begynner å bli bra, biter gjør han, og han er lett å kontrollere. Mine maller får ikke lov å være «hysteriske» under C-arbeidet. Jeg skal, som jeg har skrevet mange ganger før, ha kontroll over galskapen. Man kommer ingen vei i IPO uten å ha kontroll på hundene. Så lenge mine hunder er så driftige som de er, så er det ikke noe problem å kjøre lydighet på de fra første stund 🙂
Kjell Rune gjør en knall bra jobb med Link. De er et kjempe bra team 🙂 Han fikk  kjøre Link i C-arbeidet, jeg hadde mer enn nok med å fokusere på Extra sitt arbeid 🙂  
Ellers så hadde vi en super tur! 😀 Extra var kjempe glad for å møte Cane og Carina igjen (som vi har bodd sammen med for 1,5 år siden).

På treningsfronten så har det blitt litt «useriøs» trening de siste mnd. Det har vært så mye som har skjedd her og der. Det har vært masse stress, og  jeg har hatt lite motivasjon til å trene. Eller, vi trener i hvert fall fem ganger i uken, men ikke så målrettet som jeg ønsker 🙂 Nå begynner ting å komme på plass, og motivasjonen er på vei tilbake 🙂

Planene fremover nå er å ta årets første LP konkurranse 18/8. Jeg har ikke kjempe store forventninger pga. vi holder på å skrifte innsitt. Hun tar oppgaven veldig fint, og setter seg inn på siden hver gang, men de blir fort skjeve. I hvert fall når hun blir trøtt, eller går lenge uten belønning. Så jeg har satt meg som et mål å prøve å få karakterer i alle øvelser 🙂 Alt utover det er en pluss 🙂

For tiden så er Link hos Kjell Rune i Molde. Jeg eller Kjell Rune skal gå ferdselsprøven og klasse I med han de nærmeste mndène.

Tredje helgen i august så skal Siwi og jeg ha konkurransekurs igjen. Det er har vært veldig stor interesse for det, noe jeg synes er veldig kjekt 🙂

Vi satser på å prøve oss på SchH III andre helgen i september. Om det går, vet jeg selvfølgelig ikke. Jeg må bare prøve 🙂 I tillegg så kommer jeg til å melde Extra og Link på utholdenhetsprøven på søndagen. Har ikke Link gått ferdselsprøven enda, så gjør vi det den helgen 🙂

Helgen etter så har jeg blitt spurt om å holde konkurransekurs i Sotra brukshundklubb. Det gleder jeg meg veldig til 🙂

Vi har planene klare, og skal prøve å blogge. Dere får motivere meg 😉

Til slutt så kan jeg også si at det har vist seg at Tassa ikke har nyreproblemer allikevel. Hun er frisk som en fisk 😀
Extra og Link har det fint, og jeg kunne ikke hatt det bedre 😀

En liten oppdatering i bilder:

 
To slite malletroll 😀 Folk spør hvordan jeg orker å ha mallene inne…. Det er fordi det finnes ikke større sofaslitere når de er inne 😀

Jeg glemte å skrive at vi har vært på fjellet og trent flere dager med HV! Både Extra og Link fikk trent rundering. Link fikk prøve dette for første gang, og imponerte meg stort 😀 Figurantene lå ute på 100-150 meter, og han springer rett ut, får figuranten ut av kamuflasjedukene og går rett i lek. Han runderte 200 meter og uten påvirkning den siste dagen 😀
Den ene dagen Extra runderte så sto jeg med tårer i øynene når hun jobbet… Den hunden er bare helt fantastisk, om jeg kan si det selv. Det er få som imponerer meg så mye som hun klarer.
Ellers så hadde vi en fantastisk tur med kamuflasjeklær, snø på fjellet og 10 grader 😀

Extra, Link, Xena og jeg var oppe på en eller annen fjelltopp i Molde 🙂 For en utrolig flott plass, og fin natur! Det blir flere fjellturer der, satser jeg på 🙂

Extra venter på å få gå sitt andre spor i dag. Helt avrøytet, men like søt :p

I dag har vi vært ute på sjøen også. Tassa er med på sjøen hver dag, mer eller mindre, med min far og brødre. Extra har enda ikke fått vært på sjøen i år. Så når hun kom ned til sjøen i dag, og så at båten lå klar, så ble hun kjempe glad. Sprang rundt på bryggen og begynte å pipe og bjeffe. Hele familien ler seg i hel av den hunden. Hun viser med HELE seg når hun er glad, sint, trøtt osv. Det er ingen mellomting liksom :p De syens egentlig at det er like kjekt å kjøre, som når vi gjør noe annet. For å aktivisere de litt så kjørte vi over til en badestrand slik at de fikk svømt og herjet litt der 🙂

Til slutt en video. Extra er gal *ler* Her hopper hun ut fra et stup på mellom 2,5 -3 meter som den største selvfølge:

 http://vimeo.com/13771512

[vodpod id=Video.4133010&w=425&h=350&fv=]

Vi snakkes snart igjen, håper jeg 🙂

9 thoughts on “En kreativ overskrift

 1. Veldig lærerikt å lese om helt andre ting enn man holder på med selv, som IPO. 🙂

  Extra er forresten NYDELIG, så atletisk og muskuløs. 🙂

  1. Så kjekt at du synes det 🙂 Jeg håper det er flere som får øynene opp for denne sporten, for det er veldig spennende og lærerikt 🙂

   Takk for fine ord om Extra, det er alltid koselig å høre 😀

 2. Det var sååå koselig å treffe dere igjen, og å få hilse på kule Link! Håper ikke det blir like lenge til neste gang. 😀

  Ellers er det kjekt at du blogger litt igjen. 😉 Og ikke minst at Tassa er frisk!

 3. Flott med oppdatering 🙂

  Hvor tøff Extra er , stilig at hun tar sats og hopper ut slik 😉 Modig!
  Håper på flere oppdateringer 😉

 4. Hei! Fin side og fin blogg!

  Du har ikke noe kontaktinformasjon på siden din, og gjesteboken fungerer ikke.

  Jeg kunne tenke meg å gjøre et linkbytte med deg. Jeg har lagt til din link på min side flerbrukshund.no/linker

  Ta kontakt på epost.

  mvh
  Bjarte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *