Hundens dag i SBK

I dag arrangerte Sotra Brukshundklubb «Hundens dag». Der skulle det være bla. bronsemerke, hinderløyper, match show mm.

Jeg møtte opp egentlig for å hjelpe til og evt. gjøre noen aktiviteter med hundene 🙂
Den ene hunden som gikk ferdselsprøve sist helg ble bitt av huggorm i venstre skulder for noen dager siden, og skal holdes i ro i et par uker. Eieren og denne hunden var egentlig påmeldt bronsemerke, men hun kunne selvfølgelig ikke gjøre det nå.
Jeg slang ut i luften at hun bare kunne gå med Extra hvis hun ville ha konkurranseerfaring. Etter litt om og men, så ville hun det. Extra ble tatt ut av bilen, fikk hilse på Anne Sofie litt. Pluss at de gikk litt fvf, og så rett i ringen.
Extra sier bare «javel, nå skal jeg være med deg», flink hunden 🙂 Extra jobbet kjempe fint, og Anne Sofie førte henne veldig bra! De endte opp med 174 poeng av 180.  Så her må jeg vel bare gratulere 😉

Link fikk også gå. Det var ikke helt planlagt, men grei konkurranseerfaring.

Tannvisning 10/10 poeng – Dette har vi aldri gjort, men når han sitter og flekker tenner fra før av (altså i belger-glede-flekking), så var det ikke så vanskelig.

Lineføring 19/20 poeng– Detter ut litt en en vending.

Fri ved fot 38/40 poeng- Detter ut i en vending her også, samt litt skjev holdt.

Dekk fra holdt 13/20 poeng– Dobbelkommando var det i hvert fall. Han var ikke så veldig innstilt på å dekke på betongen.

Innkalling fra sitt 10/10 poeng– Dette kan han 😉

Stå under marsj 28/30 poeng– Jeg brukte hånden litt i tillegg. Denne har han jo nettopp lært 🙂

Enkelt dekk 2 min 40/40 poeng– Ligger rolig og fint 😉

Helhetsinntrykk 10/10

168/180 poeng 🙂

Vi er ikke klar til klasse 1 enda, men det er kanskje mulig om ikke så alt for mange ukene. Jeg har jo ikke hatt han så lenge, og han er jo ikke trent i lydighet siden jeg hadde han i desember, så jeg er fornøyd med han 😉 I tillegg så bor han nå med fem andre tisper, der ei er høyløpsk. Pluss masse hunder rundt på plassen som han ikke er vant med. Da synes jeg at det er bra at han klarer å konsentrere seg så pass 🙂

Ellers så er han den tøffeste gutten i gata for tiden. Kommer inn på plassen med halen rett opp og knurrer mot de andre hundene. Han trooor han er tøff. Veldig synd at jeg ødelegger alt ved å si «nei, sitt». Det er ikke helt hans plan…. Heldigvis så tok det ikke lang tid før han sluttet. Jeg var jo litt usikker på hvordan han ville reagere når han skulle hilse på de andre hundene i bånd (han er alltid løs når han er med andre hunder). Det gikk heldigvis kjempe fint. Han lekte med både valper, tisper og hannhunder. Ingen tegn til noe slåssing, heldigvis 🙂
Jeg bør nok ha han med litt mer hannhunder fremover, slik at han blir tryggere på de. Så er det jo bare det å finne OK hannhunder som ikke ryker i han når han driver med disse unghundfaktene…. For i utgangspunktet så er han ikke ute etter å sloss, slik som jeg ser det 🙂

2 thoughts on “Hundens dag i SBK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *