IPO II bestått :D

For en helg! Verdens beste Extra slo til igjen <3

Sporet var ikke bra i det hele tatt. Hun har faktisk aldri gått et så dårlig spor i hele sitt liv. I utgangspunktet så er hun en veldig god sporhund, noe hun ikke viste i dag. Hun var lite (!) motivert, noe jeg aldri har sett på den hunden før.  Det positive er at hun gjennomfører! Hun jobbet seg igjennom det, selv om hun ikke var så veldig fokusert på oppgaven sin. Vinklene var fine, hun gikk over den ene gjenstanden. Når hun var på siste strekka, så sa jeg at «jeg har lyst til å bryte henne». Jeg forsto jo ikke hva det var, for hun jobber jo alltid kjempe bra i sporet. Jeg fikk et klar svar tilbake «det gjør du ikke!». Tre meter etterpå så dekket hun på sluttgjenstanden 😀 Jippi! Der besto vi 😛

Det ble 74 poeng, og jeg håper vi aldri får så dårlige poeng igjen *ler* . For å være positiv så gjorde hun jobben sin, trofast som hun er 🙂 Målet for prøvene mine er ikke høyest mulig poeng, men bestått. Det fikk hun, og da skal jeg være fornøyd 🙂

På lydigheten så var hun full klar over at det var prøve i dag også. Hun var sliten i dag, det lyste lang vei. Det skal hun få lov å være, da vi har trent sammenhengende i 1,5 uke. En gang må det være nok for henne også 🙂
Så jeg var litt spent på hvordan det ville gå. Igjen, så må jeg si at hun er utrolig trofast. Hun forstår at det er prøve, og hun jobber så godt hun kan 🙂 Hun har full fokus på meg, og tuller utforbi banen før vi skal inn.
Det regnet ganske godt, og prøven starter med at hun må ligge 8-10 min i dekk…. Når jeg henter henne fra dekken, så var hun klar som bare det 😉

Det vi fikk trekk for er helomvendingene, der runder jeg litt for mye av (det fikk vi trekk for i går også). På stå under marsj så har hun fin reaksjon, men beveger seg  fremover. På fremadsendingen så går hun litt vil venstre.
Summen her ble 90 poeng, noe jeg er kjempe fornøyd med 😀 Hun går prøver to dager på rad, er sliten, men står på som bare det. I tillegg så var jo dette en IIèr prøve, med strengere bedømming enn i går 🙂

På C arbeidet så er jeg egentlig ganske fornøyd! 🙂 Runderingen ble det tull med, men det hadde jeg tatt med i beregningen da jeg ikke har fått generalisert denne øvelsen godt nok. Hun runderte greit på det første, men så ville hun direkte til figurant. Jeg kunne latt henne gå, men hvis hun får lære å gi meg fingeren, så gjør hun det også. Så her kalte jeg henne inn,sendte på nytt. Hun skal ikke lære seg å styre showet hver gang vi går prøve 😉 Som en kamerat sa, gir du den hunden en finger, så får du en knytteneve i trynet i retur *ler* Hun tar seg fort til rette 🙂
Som dommeren sa om det jeg gjorde «det imponerer meg hvilken kontroll du har på en så driftig hund». Jeg er litt enig, det ser bedre ut at jeg klarer å stoppe henne, enn at hun bare hadde fått rast i siste skjul og gjort jobben sin.

Bevokningen i skjulet kunne vært bedre. Som jeg har skrevet tidligere så har hun vokst av seg mye av denne forsvarsgreia si. Før så kom hun inn og halset som en hannhund på 40 kilo. Nå er det ikke så mye alvor de skjulet. Jeg vil nok jobbe opp litt mer her, men er også glad for at hun har vokst av seg endel av dette.
Utkallingen gikk fint. Hun skal egentlig være med meg til høyre, når vi skal gå, men da var hun så opptatt av figuranten, at hun bare sto der *ler* Men men.
Flykten går greit. På ryggtransporten så går hun for langt fremme. Overfallet gikk kjempe bra 😀 Det har hun aldri trent på/gjort (pga. at de skal lære seg å ikke jage). Hun røyk i som bare det 😀

På motprøven så glapp hun. Hun har ikke teknikken inne på den store armen, rett og slett. Det er jo også litt vanskelig å få når jeg ikke kan trene med den. Hun kommer fullt, men glipper ut igjen.  Hun ryker jo rett i igjen, men hun taper selvsagt poeng her 🙂

Til sammen fikk hun 89 poeng.

Jeg er egentlig kjempe fornøyd, jeg 🙂 Det er den andre IPO prøven vår, og hun består med gode poeng (tja, utenom i sporet, men jeg er som sagt fornøyd med at hun jobber). Til å være en «prøveklut hund», så er jeg strålende fornøyd 😉

Her er film fra dagens prøve:
http://vimeo.com/11816565

[vodpod id=Video.3661834&w=425&h=350&fv=]

2 thoughts on “IPO II bestått :D

  1. Fy fader, dere er kjempe flinke, kjempe gøy å se filmen 🙂
    Liker å komme innom siden din og se på videoene dine.
    Hilsen Renate & Chicka 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *