Spor og runderingstrening

I dag var det rundering som sto på planen. Jeg kjørte til Etne, hvor treningen skulle være. Det var et par stk som var «litt» for sene (les 1,5 time *ler*), derfor la jeg ut et spor til Tassa mens jeg ventet.
Det blåste kuling, noe jeg ikke har trent så mye i. Jeg lurte på om jeg skulle ta hensyn til det, men bestemte meg for å ikke gjøre det. Hadde dette vært en hund jeg hadde planer om å konkurrere med, så hadde jeg gjort det. Tassa er en «testhund», hvor jeg skal se hva som skjer. Riktig nok så er Tassa en veldig god sporhund, som absolutt tåler et utfordring og ti.
Jeg hadde go`biter i deler av sporet for å se hvordan hun gikk i den delen i forhold til deler uten go`bit. I tillegg så ville jeg at hun skulle få læring på at det lønner seg å holde seg i kjernen, også når det er så mye vind. For å gjøre det ekstra vanskelig, så lå 2/4 av sporet på hard grus. I tillegg så fikk hun kryssing av grusvei, med kryssende spor.
Hun klarte seg overraskende bra igjennom hele sporet. Hun lå i kjernen mer eller mindre hele tiden. Jeg ser, igjen, at hun ikke har problemer med å spore på grus, for det gjorde hun strålende. «Problemet» er terrengskifte, tror jeg. Jeg skal se om jeg finner andre vanskelige terrengskifte, utenom grus, slik at jeg får testet om det er kun grus det gjelder.

Runderingen til Extra gikk kjempe fint i dag. Jeg har kjørt mye tomme slag i begynnelsene i det siste. Derfor fikk hun funn på første slag i dag. Nesen er på og hun melder fint 🙂 Deretter runderte hun ca 150 meter tomt. Hun slet litt i «mastegaten» i dag, igjen. Jeg hadde funn der for et par ganger siden, men hun har liksom kontroll i den skråningen uten å trekke opp i den. Jeg fikk henne til å slå henne opp når jeg sendte på nytt, men dette er ikke bra nok. Jeg har en plan, så det blir nok løsning på det 🙂
Den siste figuranten lå på en vanskelig plass, hvor det også er vanskelig å sende ut. Extra hadde heldigvis ingen problemer 🙂 Samlet sett så er jeg veldig fornøyd med økten 🙂

 

Ellers så filmet jeg litt fra dagens tur med hundene. Her får dere se litt hvordan vi har det 🙂

 

[vodpod id=Groupvideo.3212603&w=425&h=350&fv=] 

 

2 thoughts on “Spor og runderingstrening

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *