Øvelse: søk etter familie

I dag la Dag opp en oppgave til meg som var veldig utfordrende. Han hadde gått ut på tur med sine to unger og hund, og oppgaven min var å finne de på kortest mulig tid. For min del så er det supert å få en oppgave hvor Action får melde på flere folk samtidig, melde på unger (han minste er 10 mnd), og at de har med seg en hund. Så langt er oppgaven grei.

IMG_6227
Kom frem til en full parkeringsplass.

 

Området han hadde gått i er et av de mest populære turområdene i byen. På en søndags ettermiddag med fint høstvær, så var fjellet fullt av folk. I tillegg til at det var sol og fint vær, så var det kraftig vind. Dette gjør jo at Action lukter folk på flere hundre meter, og jeg må klare å styre henne sånn at hun ikke springer til alle.

Jeg har trent endel på å kunne regulere hvilken avstand jeg ønsker at hun skal ha til meg når hun søker. I et så befolket område så ønske jeg å ha henne tettere på meg. På det første stykke så var det både folk som gikk foran oss med løs hund og folk bak oss på stien. Disse ønsker jeg selvsagt at Action skal «luke ut», dette løste hun fint. Hun fikk overvær av andre folk, som var utenfor området jeg hadde fått beskjed om å søke av. Disse må jeg rope henne av, noe jeg selvsagt ikke liker å gjøre, men på en aksjon så kan det være feks. mannskap fra Røde Kors som skal søke i naboteigen vår. Da må hun klare å søke uten å låse seg på de.

Etter en stund i søk så fant vi familien 🙂 Action har en veldig god melding (noe som er en selvfølge når man skal ha en godkjent redningshund),  allikevel så er det spennende når det blir en så ny setting. Action elsker Ozo (hunden), så det var det jeg så på som den største utfordringen. Hun sprang rett bort til Dag og ungene, logret og snuste på Ozo og snappet bittet for å komme inn til meg.  Super trening og erfaring for Action!

IMG_6234
Action med dagens funn på trening 🙂

IMG_6233
Sliten 🙂