1. juni, et nytt og bedre bloggliv?

Hei, alle sammen 🙂

Nå har jeg ikke blogget siden i slutten av mars! Motivasjonen har vært på bånn ang. blogging. Nå håper jeg derimot at vi skal være flinkere.
Jeg har hele tiden tenkt at «når vi har gjort det og det så må jeg blogge», men det har aldri blitt noe. For vi har ikke ligget på lat siden 😉

Siste helgen i påsken reiste Åshild, Arvid og jeg til forsvaretshundeskole utenfor Oslo for å trene. Der trente vi med Marius m/ Dork, Peder m/ Emil og Ane m/ Allie, søteren til Extra 🙂
Vi hadde en super tur og trening! 🙂 Det var veldig kjekt å se Allie igjen, da jeg ikke har sett henne siden hun var fire mnd. Hun var, faktisk, mindre enn Extra, og forsatt utrolig søt 🙂

Videre så har lille frøken bestått IPO I! Jeg hadde ikke tenkt å ta prøven enda, for vi var ikke klar (jeg vet jo at jeg aldri blir klar…).
Vi var på seminar med Odd Ivar Gjersvik fra torsdag til lørdag, og prøve på søndagen. Jeg hadde ingen planer om å melde på, men Odd Ivar mente vi burde gå prøve. Jeg er sta, og tenkte at det der får vi ta på hjemmebane en gang vi er klar (eller jeg er klar *ler*). Arvid meldte oss på, og *vips* der gikk vi prøve på søndagen.

Jeg tenkte med meg selv, at bare hun består på sporet (70 p), så skal jeg være fornøyd. Jeg har omtrent kun trent spor alene, og aldri følt at jeg har fått til noe. Men tydeligvis så var det endel som fungerte. Hun fikk 93 poeng 😀  Jeg er kjempe fornøyd! 😀 Hun var oppe med hodet noen ganger, gjenstandene var kjempe bra, og vinklene var bra i forhold til hvor mye vi har trent. Jeg har aldri vært 10 meter ut i linen (for vi skulle ikke konkurrere enda…), derfor ble hun litt «usikker» på hvorfor jeg var så langt bak. Så etter forholdene så er jeg kjempe fornøyd 😀

Lydigheten gikk egentlig veldig greit. Hun sto på sitt under marsj, ellers så gjorde hun alt hun skulle. Selvfølelig så var det litt småplukk her og der, men hun endte på 90 poeng.
Det er jeg utrolig fornøyd med er hvor godt hun fungerer på prøver/konkurranser. Hun er rett over 2 år, og er en drøm å jobbe med. Jeg går inn i ringen med en god følelse hver gang. Jeg vet at hun gjør alt hun skal, og er det noe som ikke går, så er det som regel min feil. Utrolig deilig 🙂

Det var ei som filmet deler av lydigheten. Den kan dere se her:

[vodpod id=Groupvideo.2646626&w=425&h=350&fv=]

 

Dagene før seminaret så gikk vi igjennom programmet for LP og C – arbeid hver dag. Det gikk egentlig veldig bra begge deler. Jeg har bla. aldri trent uten line i C – arbeidet, men det gikk utrolig bra 🙂
På prøven så var det et par småting så ble litt feil. Jeg har aldri gått en IPO prøve, og må nesten «øve» meg på dette med å gå prøver. Så det ble litt feil her og der av meg også.
Runderingen fikk kjempe fint. Denne fikk hun fremragende på. Bevoktningen var også veldig bra, også her fikk hun fremragende. Resten av «karakterene» husker jeg ikke. Flukten gikk greit, slippene var veldig bra. «Problemet» ble når vi kom til motprøven. Hun er trent på mye vanskligere motprøver enn de som er i èner prøven. Så «problemet», tror vi (for det skjedde med to andre som ellers har veldig bra motprøver), er at det ble for lett. Så hun datt av, men gikk selvfølgelig gikk hun rett i armen igjen. Her begynner jeg å stresse, noe som ikke er en bra kombinasjon da Extra hater å miste «byttet». Det kokte rett og slett for oss begge. Så jeg sier «slipp», Extra er ganske forbanna etter å ha mistet armen på motprøven, og prøver heller å «filleriste» armen. Da koker det enda mer for meg, og jeg sier «slipp» en gang til. Hun gjør det samme, og derfor sier jeg «slipp» en siste gang. Vips der hadde jeg brukt alle de tre mulighetene jeg hadde… Heldigvis så slapp hun *puh*. Egentlig så skal dommeren vise tegn når jeg skal si «slipp» andre og tredje gangen. Dette visste ikke jeg, så det ble litt feil her og der, men jeg gjør det ikke igjen *ler*.
Det er ikke alltid lett å styre Extra. Hun kunne fint klart seg helt alene i verden, og synes ikke alltid at det er like kult at jeg vil inn å styre galskapen litt *ler*. Hun er en smule selvstendig 😉
Jeg er kjempe fornøyd med prøven. Litt feil her og der blir det alltid. Jeg er helt ny i dette, og det er hunden også. Så vi må bare prøve oss litt 🙂 Nå kan hun smykke seg med navnet BH B IPO I Brakeless Absolute Extra 🙂
Mye av grunnen til at vi klarte dette er en utrolig god jobb fra figurantene Marius og Arvid. Vi har vært noen ganger i Bergen for å trene nå i vår. De har gjort en super jobb, og jeg hadde aldri klart det uten deres hjelp. Tusen takk 😀

Torsdag og fredag etter prøven så var jeg på figurantkurs for mentaltester på Sotra. Kurset ble avsluttet med at vi sto figuranter på MH test lørdag og søndag. Kurset ble bestått, så nå er jeg godkjent figurant for karaktertest, MH og funksjonsanalyse. Greit å ha med seg 🙂

20. mai så debuterte vi i elite. Litt småplukk her og der er det alltid. Hun nullet (faktisk) på ruten. Øvelsen var kjempe fin, men jeg stoppet henne for tidlig. Hun sto inn forbi båndet, men når jeg sa «dekk», så kom hun 10 cm ut forbi. Det blir null. Surt, men det er en erfaring 😉
På apportering med dirigering så tok hun midtapporten. Dette har gjerne skjedd to ganger på to år på trening, og har ikke skjedd etterpå. Så hva dette var, aner jeg ikke. Så denne tar vi ikke så tungt, det er bare å gå hjem å trene enda mer 🙂
Ellers så hadde hun mye bra. Karakterene kommer på siden hennes senere 🙂

Siden vi allerede var «i slaget» så meldte jeg på elite en gang til. Denne gangen i Haugesund. Været var grusomt, og banen var som å gå på ei myr. Jeg hadde ingen forventninger, skulle bare ta det som det kom.
Extra har vel aldri gått en så bra konkurranse i hele sitt liv! Hun fungerte utrolig bra 😀
Hun fikk null på ruten. Jeg tenker bare «er det mulig». For er det en øvelse hun er sikker på, så er det ruten. Av ni ekvipasjer, så var det bare tre så klarte ruten, så jeg får trøste meg med det.
På mannekengen så ville hun ikke dekke. Det kan jeg egentlig forstå… Ellers så hadde hun veldig mange bra øvelser 😀 Jeg kommer med karakterene senere 🙂

 

*Puh* det var en liten oppdatering.

Her er litt nye bilder av hundene:


Hun er en smule avrøytet for tiden 🙂


Ser dere ikke belgerpreget? *ler*


Rachel trenes for harde livet for å «stramme opp» etter valpene 🙂

 

Jeg kommer tilbake til mer blogging om treningen vår, og valpeliv 🙂

 

Ellers så er det utrolig kjekt om dere som leser bloggen gir litt tilbakemelding 🙂 Det hjelper på motivasjonen 😉

6 thoughts on “1. juni, et nytt og bedre bloggliv?

  1. Wee, blogging! Har savnet det. Er litt umotivert til å blogge selv for tiden også. Gratulerer så mye med figurantutdanningen, IPO1 tittel og vel gjennomført eliteklasse! 🙂

  2. Og der var vi igang igjen ja 😀 Gratulerer med gode resultater i både IPO og LP. Og lykke til videre! Zuki og jeg gleder oss til kurs på Østlie hundesenter, tipper dere gjør det samme 😀

  3. Weee, ett innlegg 😀 Hehe. Jeg er stadig innom siden din og leser og syns det er veldig gøy å følge deg og Extra i både motgang og medgang. Fortsett bloggingen du 😉

  4. Kjempe kjekt å se oppdatering igjen!!! Syns dåke e superflinke!!! og ønsker dåke masse lykke til videre!! Glede meg til neste oppdatering 😉
    bjeffast!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *