Tren fokus!

Jeg har flere ganger fått spørsmål om hvordan jeg får mine hunder så fokuserte og ivrige på å jobbe. Mye av det ligger jo naturlig for de, men mye av det er også forsterket frem.
Fra hundene mine er valper så lærer jeg de at så fort vi går inn på treningsbanen, så skal se holde fokuset på meg. De har ikke lov til å se på verken andre folk eller hunder. Hvordan man får det til? Man forsterker selvfølgelig de adferdene jeg ønsker. Jeg ønsker at hunden skal ha kontakt med meg, og jeg ønsker at hunden skal følge etter meg uansett hva jeg gjør. Dette må jeg forsterke for at hunden skal synes at det er kult.

Det er alt for mange som står og venter på at hunden skal slutte å se på andre hundene, sånn at man kan gi hunden den kommandoen man ønsker…. Hvorfor ikke gjøre seg selv mer interessant enn de andre hundene sånn at man slipper det?

Extra demonstrerer dette på filmen nedenfor. I tillegg til at jeg trener på at hunden skal følge meg, så vise jeg også hvordan jeg lærer hunden å «fryse» i kontakten. Når jeg konkurrerer så liker jeg at Extra har full fokus på meg når vi er i ringen, derfor trener vi mye på dette. Har jeg sagt «på plass», så skal hun sitte og holde kontakten til jeg sier noe annet 🙂

Har hunden fokus på deg, så blir treningen mye mye lettere 🙂

[vimeo 56918169 w=600 h=381]

Tren fokus from Brukshunden on Vimeo.

2 thoughts on “Tren fokus!

  1. Veldig fint innlegg! Akkurat det vi trengte å se på 🙂
    Jeg regner med at du kanskje trener på dette med forstyrrelser også? Hvordan ville du løst det hvis du har en hund som har vanskeligheter med å ta imot leke og godbit under forstyrrelser? Ville du gjort deg selv mye mer gal og rar så hunden bare måtte bli med på det du gjorde, eller ville du løst det på en annen måte?

    1. Jeg starter å trene dette når vi er alene på banen, sånn at forutsetningene for at hunden lykkes er stor. Ettehvert så legger jeg på mer og mer forstyrrelser.

      Prøv å tren korte økter med kun lek og fokus. La hunden bli sultet på trening 🙂 Gi dere når han er på topp. Mister han fokuset, så kan du godt legge han ned, og gå vekk i fra han (evt. binde han fast om han ikke er flink på «bli»). Sånn at han forstår at han må jobbe når dere er på banen, og ikke drive med «tull».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *