Vinteraktiviteter

Snø er fint når det bare er snø… Snø og is gjør hundeholdet svært vanskelig… Ikke får man trent verken i skogen eller lydighet, ikke får man gått skikkelige turer eller trent kondis med hundene. Da må man finne alternative måter å slite ut mallene på 🙂

I det siste har vi gått mange turer i tung snø der de får trekke kjetting 🙂 Kjettingene er på ca 4 kilo, noe som har vært greit å starte med. Utenom trekking så har Extra fått gått endel med kløv for å variere treningen.

Søk etter kong i snø gjorde vi masse før det begynte å fryse på. Dette synes de er vanskelig, så det er flott! 🙂

Action har fått gått noen teiger, noe som har gått veldig bra! I tillegg så har vi trent søk i bygg 🙂 På Action så fokuserer jeg på meldingen  (bringkobbel). Hun begynner å bli veldig flink ute, men når vi søker i bygg så blir hun litt usikker. Jeg skal gå litt tilbake i treningen, slik at vi bruker løsbitt i bygg, for å gjøre henne litt tryggere.
Hun melder fint inne hos figurantene, men synes det er vanskelig å forlate de. Jeg ønsker ikke at hun skal være avhengig av at jeg roper på henne, så jeg velger å vente henne ut.

På Extra så har jeg fokusert på vanskelige figuranter. Feks. figuranter i rom hvor dørene er lukket, og at hun må melde på utsiden før jeg slipper henne inn osv. I tillegg så har jeg hatt et par figuranter som er helt «åpne» som feks. sitter i en sofa i et rom. Dette er for at hun skal forstå at hun ikke kan velge vekk de figurantene som ikke er gjemt.
Til nå så har hun tatt oppgavene veldig fint 🙂

 

Vi har fått en tur på ski etter at snøen kom. Jeg var svært spent på hvordan det ville bli å snørekjøre med Action, da hun er en skikkelig trekkmaskin som jeg var usikker på om jeg klarte å bremse, rett og slett.
Det gikk over all forventning! Jeg satt begge hundene på lina, sa «frem», og det så ikke ut som at hun hadde gjort noe annet 😀 Turen ble på ca 3 kilometer, og det gikk foooort!

Her er et filmklipp. 

Etter snøkaoset på Vestlandet de siste dagene, så har det begynt å regne. Nå håper jeg at alt snøen forsvinner, sånn at vi får trent lydighet 🙂

Her er noen bilder fra de siste dagene:

 

DSC_0343 DSC_0310 DSC_0241 DSC_0347 DSC_0344 DSC_0374 DSC_0381 DSC_0393 DSC_0396 DSC_0423DSC_0218 DSC_0421 DSC_0139 r DSC_0222

One thought on “Vinteraktiviteter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *