Teigsøk, spor, agility og lydighet

I dag fikk vi gjort litt av hvert 🙂

Action startet treningsdagen med sin første skikkelige teig 🙂 For å friske litt opp i meldingen, så fikk hun melde et par ganger på åpen plass før figurantene gikk ut i terrenget. Alle disse meldingene var helt etter boka, rett inn til figurant, tar bringkobbelet med en gang, og kommer raskt inn til meg 😀

Teigen var, som sagt,  hennes første skikkelige teig. Jeg visste ikke hvor figurantene var, første gang med bringkobbel osv. Litt mye nytt, men jeg liker å teste 😉

For det første, så forklarte figurantene ytterkantene litt dårlig, så vi fikk ca dobbel så stor teig i forhold til hva som var planen. Den ble ca 300 m x 400 m, altså et stort område som skulle søkes av 🙂
Action søker selvstendig, og dekker området godt. Etter å ha gått en halv time uten funn, så tok hun opp bittet for å se om det var det jeg ønsket. Jeg vet at dette kommer, for selv om hun er flink til å melde på figurantene, så kan hun ikke melding 100%.
Når det skjer, så tar jeg det bare rolig ut av munnen hennes, og går videre. Grunnen til at hun feilmelder er jo fordi hun er usikker. Jeg har sett at det er flere som kjefter på hundene sine når de feilmelder, det vil ikke jeg gjøre. Kjefter man på en hund som er usikker på oppgaven, så blir det ikke bedre.

Vi gikk tilbake i den teigen vi egentlig skulle være i, og tok et par minutters pause på en topp. Jeg spurte over samband den ene figuranten om vi hadde gått over han. Jeg begynte nesten å lure på det når vi hadde gått såpass lenge. Når jeg kalte opp han, så lå han 20 meter unna oss. Jeg gikk videre, og hun fikk raskt funn. Meldingen fungerte kjempe flott!
Vi går videre, og hun finner siste figurant innen 5 minutter. Det hjalp på være i rett teig 😉 På sin første teig så måtte hun altså søke 45 minutter 🙂 Det gjør egentlig ingenting, hun må lære seg å søke lenge uten funn. På de fleste leiteaksjonene så kommer det til å bli sånn 😉

Etter at Ozo og Harly hadde fått gått sine teiger, så la jeg ut to korte grusspor til Action. På begge sporene så var det to gjenstander. En binders i hvert spor, pluss en liten skinnbit som slutt.
Hun søkte nøye fra første steg, finner bindersen og dekkmarkerer perfekt 😀 Herlig, herlig! Videre så tar hun også skinnbiten som er slutten.
På spor nr to så går hun over bindersen (noe som er helt ok. Vi har nettopp begynt med så små gjenstander i sporet 😉 ). men tar slutten fint.
Ellers så er jeg veldig fornøyd med hvordan hun jobbet, og det er jo det viktigste 😀

Extra fikk seg en runde på agilitybanen i dag. Jeg har verken kunnskap eller erfaring til å forklare hva vi holdt på med *ler*. Hunden jobber bra, og ønsker seg en fører som kan og vil trene agility med henne, DET er resultatet 😉

Etterpå så trente vi en runde med lydighet. Vi fokuserte i hovedsak på hopp over hinder med sitt. Jeg trener på å få henne til å hoppe lengre, sånn at det blir naturlig å sette seg lengre fra hinderet. Jeg tror vi er inne på noe 🙂

Ellers så holder Aron (8 år) og Extra på å trene mot bronsemerket. Han er utrolig flink til å trene hund, og vanvittig flink med Extra! Dette er film fra den første dagen de trente sammen.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152165401780154&set=vb.679940153&type=2

Når jeg kom på trening på mandag, så sprang hun rett til Aron, og ville ikke være med meg i det hele tatt. Jeg tror de trente sammen nærmere 20-30 minutt midt ute  på banen med mange andre hunder. Aron har stålkontroll, og Extra er superflink <3 Jeg elsker den hunden!


Action klar for teigsøk, livet som figurant, Extra på agilitybanen, og Action som slapper av etter trening 😉 

2 thoughts on “Teigsøk, spor, agility og lydighet

  1. Morsomt å lese om søk på teig og spor med små gjenstander. Veldig spennende lesing for meg som ikke kan så mye om dette. Action høres ihvertfall kjempe flink ut.

    Herlig med Extra og Aron. Flinke greie hunder du har 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *