Året som gikk

Da var 2008 over, og vi vil ønske dere et riktig Godt Nytt år! Håper alle hadde en fin feiring i går 🙂

Jeg tenkte jeg skulle oppsummere dette året. Jeg hadde følgende planer for Extra:

Lydighet: Debutere i lydighet. Satse på opprykk til klasse II i første omgang.

Bruks: Gå flere kurs i rundering, og trene mer. Konkurrere høst/vinteren 2008?

IPO:Trene mot IPO I, ta ferselsprøven høsten/vinteren 2008.

—-

Lydigheten: Extra er den første skikkelige trene/konkurranse hunden min. Så jeg hadde ikke så store forhåpninger, men ville prøve å få opprykk til klasse II i første omgang. Vi gikk klasse I da Extra var 14 mnd. Hun var syk, allikevel så jobber hun kjempe fint, og fungerte veldig bra i forhold til hva jeg forventet da hun overhodet ikke var i form. Så her fikk opprykk på første forsøk!
Videre utover sommeren så trener vi mot klasse to for å se om vi kan klare det. Vi reiste ned til Egersund og konkurrerte der i over 25 varmegrader og fremmed bane. Her slår hun til igjen, og får opprykk til klasse III på første forsøk 17 mnd gammel.
Jeg er kjempe fornøyd med begge konkurransene . Hun fungerte kjempe fint! Jeg trodde aldri at vi skulle komme opp i klasse III så raskt, med en så ung hund, men det gikk 😉

Bruks: Planene våre innen bruks ble delvis gjennomført. Vi har ikke fått konkurrert pga. manglende treningsmiljø. Vi har der i mot gått endel kurs. Bla. ukeskurs hos Østlie hundesenter i sommer, pluss at vi reiste til Elverum igjen på kenneltreff for å trene. I tillegg så har vi vært i Stavanger å trent et par ganger. Så på den fronten er jeg også fornøyd. Jeg har lært masse 🙂

IPO: Vi hadde planer om å ha ferdselsprøven høst/vinter -08. Dette klarte vi i april, da hun var 13 mnd. Dette var jeg stor fornøyd med 🙂
Videre så fikk vi trent IPO i rykk og napp. Det ble et stort treningsopphold i fra april til september/oktober pga. manglende treningsområde. Allikevel gikk vi seks IPO kurs for å lære mer. I tillegg gikk jeg figurantkurs, og er godkjent som treningsfigurant. IPO er en helt ny sport for meg, så jeg har sett på alle kursene som nødvendige. Jeg har lært masse, og ser litt bedre hva som passer min hund nå.
I 2009 satser vi på å få trent enda mer, og at vi får se enda mer resultater av det vi gjør 🙂

Målene for meg var følgende:

Sette meg mer inn i avl og IPO. Gå flere kurs, og bli en bedre trener. Trene masse, og være målbevisst. Ta instruktørutdannelsen og firgurantkurs.
—-
Her føler jeg at jeg har fått gjort alt utenom å ta instruktør utdannelsen egentlig. Jeg har gått

6 x IPO kurs
1 x Figurantkurs
2 x Konkurransekurs i lydighet
3 x Runderingskurs
1 x Mentalkunnskapskurs

Dette vil jeg si meg fornøyd med 🙂

Ellers så har jeg fått en suuuuper treningshund. Jeg kunne ikke fått et bedre malledyr tror jeg 🙂

3 thoughts on “Året som gikk

  1. Dere har jo gjort det kjempebra i lydighet i år, og dessuten kommet godt i gang med brukstreningen. Gleder oss til dere debuterer i rundering, og IPO, håper det blir her i Stavanger. Stå på, dere er kjempeflinke! Klem fra Carina og Cane.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *