Jobb, flytting og trening

Jeg klarer å lage det travelt for meg selv uansett hvor mange ganger jeg sier at jeg skal slutte med det. I over ei uke har jeg hatt hundepensjonatet til oppdretteren til Ex. Hun er på ferie, og jeg sa ja til å passe hundepensjonatet samt moren til Extra i 2 uker. Dette kommer i tillegg til egen jobb og kurs (hvis noen lurer, så har jeg selvfølgelig noen som jobber for meg på kennelen mens jeg er på jobb. Hundene er ikke alene). Når det er 1 time mellom disse jobbene så sier det seg selv at det har gått noen timer i kjøring.
For å gjøre ting litt lettere så har jeg i tillegg fått meg ny leilighet oppi dette styret 😛 I begynnelsen på neste uke så flytter jeg og jentene til en ny plass. Det skal bli godt 😀 2 minutter unna jobb, nær lysløype og spormarker. Dette blir bra!

Med ca 25-30 hunder på kennelen, så har jeg super mulighet til å sosialisere Action med flere hunder. Dessverre så er hun høyløpsk, så hun får kun være med tisper. Egentlig så synes jeg det er det som er viktigst. Hannhunder er jo ikke noe problem, tisper kan fort bli det.

Til nå så har Action bare vært snill og grei med andre hunder. Hun tror ALLE er snille, noe som er utrolig herlig 🙂 Ikke minst så er jeg veldig fornøyd med dette mtp at hun snart er 1 år, og ikke minst så er hun en malle. De er ikke kjent for å være så glad i andre hunder (spes. ikke av samme kjønn).

De siste dagene så har hun lekt i flere timer med fire andre tisper, schäfer (1år), boxer (6 mnd), border collie (9 mnd) og en liten blandingshund (7 mnd). Dette har gått kjempe fint! Action byr på lek, og er verken hardhent etter frekk. Hun er utrolig flink til å lese andre hunder, og tar  hensyn til motparten. Jeg håper virkelig hun forsetter å være sånn 🙂

 

Etter at løpetiden kom, så er Action seg selv igjen. Hun var litt ukonsentrert et par uker før løpetiden, med det rettet seg heldigvis fort 🙂

Vi er i en litt vanskelig fase i treningen nå. Hun holder på å lære seg litt mønster mot konkurranse. Eks: Jeg ber henne komme «på plass». Hun kommer inn, lurer på om hun skal gå belønning for dette…. Det får hun ikke. Så ber jeg henne se mot ruten, hun ser målbevisst mot ruten, jeg roser henne. Når jeg da sier «rute», så låser hun seg litt. For henne er det mye å komme inn på plass, få beskjed om å «finne» ruten, se på ruten, og få ros. Da er hun litt «ferdig».
Vi er jo i innlæringsfasen, så det skulle bare mangle at hun låser seg litt, og trenger en dobbelkommado på å springe ut. Allikevel så synes jeg at det er viktlig å begynne med dette. Det er enda noen mnd til vi skal starte i konkurranse, men jeg vil ha hennes mest mulig klar.

Ellers så begynner hun å få veldig fine øvelser 🙂

 

Vi var på trening med Synnøve, Monica og Kjellaug i dag. Jeg valgte å jobbe med fri ved foten og rutesendingen til Extra. Fri ved foten har kommet seg veldig. Jeg har slitt med at hun ligger langt fremme, dette er veldig bra nå. Hun fikk mye skryt av øvelsen, men trenger å jobbe med helt om (hun går litt ut i fra meg). I tillegg så satt hun seg litt ut i fra meg på holdtene. Dette skal vi ta tak i fremover 🙂

Ang. ruten så er denne øvelsen egentlig veldig bra. Det eneste er at hun stopper selv, og da litt for langt fremme i ruten etter min smak. Hun er alltid innforbi, men jeg vil ha henne lengre bak.
Jeg fikk et par innspill i dag som jeg skal prøve ut. Bla. så skal jeg prøve å trene korridor med henne. Det vil si å bygge på ruten med flere kjegler, slik at det blir en «tunnell».

Jeg skal prøve å få filmet det 🙂

Et par bilder fra dagens trening, som er tatt av Synnøve:

 


 Action

Fotograf på treningsbanen var noe nytt! Noe sier meg at hun kommer til å bli ei linselus, slik som «søsteren» 😉 

4 thoughts on “Jobb, flytting og trening

  1. Det med koridor for rutetrening hørtes spennende ut! Gleder meg til å se og lese hvordan det har gått! 😉

    Lykke til med konkurransen dere skal på i nær fremtid!! 😀

  2. Flinke vofser som går så fint sammen med de andre. Det er deilig 🙂 Må si at du er flink som klarer å holde hodet kaldt med så mye på tapeten. Bra jobbet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *