B-godkjent ettersøk!

Jeg er veldig sliten etter å ha kjørt tur-retur Voss i helga, pluss vært ute hele dagene. Jeg trodde ikke det var mulig å ta B prøver den helgen, men det var det 😀 Så da har jeg en B- godkjent ettersøkshund 😀

Runderingen gikk supert! Dommeren klarte absolutt å gjøre meg stresset. Jeg fikk vite rett før vi skulle ut i løypen «dere skal ta B runderingen vent her». Helt nytt terreng, helt ny plass, og en fører som ikke hadde dømt om en B prøve en gang.
Når vi startet så merket Extra at jeg var stresset, og begynte med et par korte slag. Jeg vet at det skal mye til for at hun går over, og bestemmer meg for å finne flyten istedenfor å kjefte. Et lite stykke på veien, så sier dommeren «gå opp der, nei der…» Jeg gjør som han sier, så blir det til «nei, her forresten». Først måtte vi dekke en sving, og rett etterpå ble det en 90 graders vinkel. Det ble mye frem og tilbake, men vi klarte å holde hodet kaldt 😀 Extra jobbet som en gud! Fant begge figurantene godt innenfor tiden 😀
Sporet gikk også veldig bra. Her var jeg ikke forberedt i det hele tatt. Det siste sporet hun gikk var 1,6 km. Da var ikke den beste oppladningen. I tillegg så har jeg ikke hatt noen ukjente sporoppsøk *kremt*. Så her visste jeg at mye rart kunne skje.

Sporoppsøket var perfekt! Rett ut, slo på sporet, 90 grader rett ut i sporet 😀 Jeg lurer virkelig på hvem som trener den hunden når jeg sover *ler*.

Sporet gikk i et behagelig tempo. Det var tre gjenstander i sporet pluss sluttgjenstand. Hun gikk dessverre over en gjenstand. Jeg spurte sporlegger etterpå hvor den lå for hadde en misstanke om at hun var ute et par meter… Det stemte, og jeg lærte at jeg må ta meg litt bedre tid når slike ting skjer 🙂
Jeg trodde ikke hun kunne bestå uten den gjenstanden, men det kunne vi 😀 500 m spor på 9 min (vi har 20 min) .

 

Ting kan gå bra selv om vi ikke har trent mot prøve 😀 Masse tomslag på runderingen samt spor på 1,6 km pleier ikke å være det jeg gjør før en prøve.

 

Action har fått lekt med masse hunder i helgen. Hun er så enkel og snill. Utrolig bra språk med andre hunder, og alle folk er super!

Begge jentene har bodd i bilen (trenger vel ikke å skrive at de hadde vært plassert i sengen min om jeg hadde fått lov å ha de inne). De er så utrolig enkle å ha med seg 🙂 De er helt rolige i bilen, ingen vakting eller masing, slapper totalt av, og ingen stress 🙂

14 thoughts on “B-godkjent ettersøk!

  1. GRATULERER!! 😀 Wow, så bra! 😀 😀

    Det du gjør, må jo være temmelig riktig! I og med at ting går så bra når du ikke er fullt forberedt?! Extra er ihvertfall forberedt og klare for action! 😛

    Gratulerer nok en gang! Dette var gøy lesing 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *