Rundering

I dag var dert rundering som sto på timeplanen. Det er vel faktisk tredje gang denne uken. Jeg kan faktisk ikke huske sist gang jeg kjørte hjem etter jobb. De siste ukene så har det vært treninger mer eller mindre hver dag, og da blir det fort til at man ikke er hjemme før mellom 22-24.00. I dag kjørte vi fra trening kl 21, og det tror jeg må være rekordtid 😉 Vi begynte riktignok et par timer før 😉

I dag startet jeg med Action. Det er vel 5. gangen hun runderer. Hun fikk se at begge figurantene gikk ut, og trakk henne vekk. Sendte henne på første, som hun fant fort. Jeg gikk ut og hentet henne etter at figuranten hadde lekt litt. Sendte henne ut på andre slaget hvor hun også jobber kjempe bra. Figuranten ligger på mellom 60-70 meter, og med veldig lite vind så brukte hun litt tid på han. I tillegg så kom det nye folk på midtlinjen, noe hun lar seg forstyrre av. 
Fra andre figuranten så velger jeg å kalle henne inn fra midtlinjen. Hun kommer, og jeg stiller meg opp og går i retningen hvor figurant nr tre er. Hun passerer meg tett, og springer utover. 
Det samme gjorde jeg på fjerde figurant, som jeg også avsluttet på 🙂

Jeg er veldig fornøyd med hvordan hun jobber. Jeg er ikke flink nok til å gå ned på hennes nivå. Jeg er alt for bortskjemt med Extra som sitter med 4,5 års erfaring på område…. Jeg skal endre litt på ting på neste trening, samtidig som jeg vil gi henne masse oppgaver, da jeg mener at en trygg og fin hund ikke har vondt av det, så lenge motivasjonen for oppgaven er stor nok.

Jeg har også et «problem» med at hun har veldig mye lyd når hun leker. Hun høres ut som en rottishannhund på 50 kg. Det finnes ikke noe aggressivt i det, men hun har funnet ut at det er kult å knurre og hoppe på meg/figurantene. Så jeg bruker kun baller uten tau og go`biter. Hun har roet seg mye med tanke på lyd når jeg leker med henne, så jeg tror figurantene skal få sette litt krav til henne også 🙂 Hun liker absolutt best kamplek, men med den lyden, så er jeg redd for at nye folk ikke skal like å figurere for  henne. 
Extra skulle få rundere litt tomt i dag. Jeg satt figurant en vanskelig plass for hunden før, så jeg la ut figurant på samme plass. På de to første slagene så trakk hun ikke godt nok frem. Hun har et sinnssykt tempo, men glemte å trekke godt nok frem. Jeg ville ikke dempe henne for mye, og dekket midtlinjen, for å så sende tredje slaget. Da trakk hun frem, men ikke godt nok. Jeg sa «nei», og sendte henne på ny. Da blir hun fornærmet, og hun svarer med å ta noen sinnssyke slag. Hun kom opp på den ene høyden, og tok figuranten som lå på 150 meter lengre borte.
Hun melder veldig fint, og gjør alt etter boka 🙂 Planen var å rundere litt mer enn tre slag…. Så jeg runderte tomt siste stykket, noe som gikk veldig bra! 🙂

 

 

4 thoughts on “Rundering

  1. Hei Marthe! Høres gøy ut med rundering, er det et treningsmiljø i Haugesund? Raya elsker både folk og å løpe i skog og mark så jeg har vurdert det:-)

  2. Haha, Extra er fiiin, jeg måtte flire over disse lang slagene 😉 Ingen «halte høns» der i gården nei 😉
    Og Action, hun MÅ slutte å vokse nå, det må du hilse henne og si 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *