Oppsummering av kurset

De siste dagene hadde jeg ikke mulighet til å notere ned hva vi gjorde. Lange dager på kurs tar på, så man må slappe av når man kan det, samt være sosial hele kveldene 😉 Samtidig så var det ikke så veldig viktig, da det er meg som trenger treningen, for hunden går jo.

Vi har bare hatt ukjente oppgaver hele uken. Hun gikk over 1 figurant som lå i et «vindstille» område, hvor jeg i tillegg hadde sendt litt feil. Jeg fikk klar beskjed om at jeg har en hund som går for å finne, og hun finner! Så det er bare å begynne å stole på hunden, å lære å føre henne  bra 🙂
I tillegg til ukjente oppgaver så var både Terje og Bjørnar (NBF dommer) på midtlinjen og kjørte alt som en konkurranse. Jeg  detter jo sammen bare de skal hilse på meg ved start… Så jeg har en liten jobb å gjøre her. Jeg har en hund som tar hele hånden hvis jeg gir henne lillefingeren. Jeg klarer jo å være kjempe konsekvent i alt annet, så hva som skjer i runderingsløypa forstår jeg ikke selv *ler*. Derfor har jeg kjempe godt av denne treningen!

Liten oppsummering av tips som jeg skal jobbe med:
* Bestemme meg hva jeg skal trene på. Dekke terreng eller føre hunden bra. Det blir for mye å tenke på begge deler i ukjente løyper.

* Trene konkurranserettet med ukjente oppgaver.

* Kommandere henne til å sitte før jeg går å hilser på dommeren. Ta kontroll allerede i starten.

* Bruke tydelige kommandoer, og ikke være spørrende. Hunden blir usikker, og gjør ikke den gode jobben hun ellers ville ha gjort.

* Dekke starten.

* Etter funn så skal jeg kommandere henne i sitt noen meter før jeg kommer tilbake på midtlinjen. Igjen, for å ta kontroll, og at jeg skal være sikker på at jeg har henne » i hånden» .

* Trene på helt utilgjengelige figuranter som feks. ligger i lukket duk. Da hun gjerne vil berøre figuranten før hun melder.

* For å ikke sende for tett så kan jeg merke hvert 25 skritt med sløyfe, slik at jeg har noe å forholde meg til i ukjente oppgaver.

 

Siste dagen så klaffet det skikkelig. Når jeg fikk tipset om å be henne sitte før start og gå i fra (normalt så har jeg henne på fot hele veien), og sette henne før vi kommer på midtlinjen etter fig, så løsnet mye seg! Har jeg henne ikke i hånden hele tiden, og i tillegg blir litt usikker selv, så tar hun hele showet. Jeg er mye tryggere når jeg runderer hjemme i kjente omgivelser og med kjente folk. På kurs så får jeg absolutt frem alle feilene våre- perfekt!
Siste økten på lørdag ble kjempe bra 😀  Det er nesten sånn at jeg står med tårer i øynene. Jeg elsker å se den hunden jobbe 🙂

Etter den siste økten så sa Terje «Du har en hund som kan gå til 10 i rundering når som helst. Jobber du slik fremover, så kvalifiserer du seg til NM til neste år, og der kan du gjøre det bra! Extra har ingen problem med å slå hvilken som helst border collie. Hun har perfekt fart, runderer for å finne, du har en fantastisk lydighet på henne, og det er veldig behagelig å gå bak dere på midtlinjen». 

Terje er en høyt respektert mann i hundemiljøet, og ikke minst hos meg. Å høre slik fra en så flink instruktør og dommer, varmer virkelig!
Når man i tillegg er på gruppe med så mange fantastiske folk, så har motivasjonen for å starte i bruks steget veldig 😀 Jeg håper vi får startet både i rundering og spor i år 😀

 

Tusen takk for en fantastisk uke, Terje og Inger. Ikke minst så vil jeg takke for fantastisk figurering og hjelp fra de jeg var på gruppe med 😀 Bjørnar m/ Axxe, Torill m/ Tin Tin, Oddveig m/ Argo, Mari- Anne m/ Sorry og Gerd m/Cora.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *