Ukesoppdatering/bildeblogg

Onsdag: Hadde jeg bestemt meg for at Extra skulle få litt utfordringer i sporet (NBF). Det ble litt vanskeligere enn jeg trodde, men men. Extra er en «gjennomtrent» hund, og tåler utfordringer, og ønsker det. Jeg la det ut på en byggeplass hvor de holder på å lage vei. Sporet startet på hardbanket grus. Extra var litt sånn «det er et spor her, vil du at jeg skal følge det på DETTE underlaget?». Hun fikk bekreftet av meg at det var det som var meningen, og da gikk hun litt usikker oppover veien. Det var ca 50 meter. Deretter kom hun opp på en mark, da gikk det om smurt 😉 En gjenstand hvor hun har en rask dekkmarkering. Sporer videre, og må krysse grusvei, for å så få en vinkel nedover veien. Hun gikk ca 70 meter på grusveien. I begynnelsen så var hun litt usikker i arbeidet, men når hun fant pinnen midt på, så hadde hun en helt annen holdning etterpå. Da var hun svært selvsikker og gjorde et bra arbeid. Deretter gikk sporet inn på et beite med kryssing av bekk, langs skråning osv. Jeg kunne gått i blinde, hun jobber utrolig bra! Flotte dekkmarkeringer på alle gjenstandene, krysser nok en vei fint, 90 graders vinkel etter vei, over store masser som ligger på plassen, for å så få litt enklere terreng på slutten. 600 meter (lengste nbf sporet hun har gått), med masse terrengskifte, ny på grus, og med fem pinner. Jeg er kjempe fornøyd 😀

Tordag: Var vi klar for å rundere. Jeg ga beskjed om at jeg ville ha figurant på hvert slag, men jeg ville ikke vite hvor de var (vi har litt faste områder hvor vi ligger). Jeg trenger å tenke mer dekking av terreng, og planlegge sendinger. Derfor vil jeg ikke vite hvor figurantene ligger. I tillegg så har Extra godt av å ha en usikker fører på midtlinjen 😉
Hun fikk gå rett i lek, og runderingen gikk kjempe flott! Pirket er at et par av passeringene på midtlinjen kunne vært tettere på meg. Når hun kommer et par meter i fra meg, så roper jeg henne inn igjen. Dette skal vi trene på fremover 🙂
Når alle hadde hatt ei økt, så tok jeg Extra med meg alene, og runderte hele løypen på nytt. Da var hele gjengen nede med bilene, og det var bare oss to.  Vi trenger både å rundere tomt, og dette med at vi to er alene. Dette var en super opplevelse for begge. Passeringene var kjempe fine, flotte slag, og ikke minst så jobbet hun bare enda bedre, og fortere når hun ikke fikk funn 😀 Hun ga bare enda mer på!
Så vi runderte like greit hele løypen, pluss et par slag til. Da fikk hun kongen inne hos meg. Hun forsto ingenting… Slapp kongen, og lurte på om hun skulle ut på andre siden, for hun hadde jo ikke funnet noen! Da ropte jeg bare ut på andre siden «legg deg ned», som om det var en figurant der ute. Extra ble helt i ekstase, og ga klar beskjed om at hun var klar for å hente han. Da satt jeg henne i bånd, og gikk tilbake. Hun var ikke mindre tent etter å ha rundert  tomt, for å si det sånn 😀 Hun er helt sikker på at det sitter en der ute enda 🙂

Dette var en veldig positiv opplevelse for oss begge, og jeg MÅ bare bli flinkere å teste 🙂

Fredag: Link får sine første reelle funn! Jeg har virkelig verdens beste kjøper på den hunden! Han sender meg meldinger og bilder med oppdateringer. Jeg tror dessverre jeg ikke har lov å legge ut bildene, men jeg kan forklare 🙂

– Hans første funn var 0,25 (!) hasj øverst ,inni en gardin på et bad. Ikke tvil om at nesen er på 😀

– Andre funn var 5 gr hasj inni en sofa pakket inn i kaffi…

– Tredje funn var 3,9 gr over en dør, bak et nødutgang skilt!

Jeg er så fantastisk stolt over gutten min. Ikke bare har han fått sitt første funn, han slår til med tre på en dag! De er jo ikke lagt «enkelt» til heller, akkurat. Verdens beste mallegutt <3
I helgen så overnattet Gina, søsteren til Extra hos oss. De er ikke vant med å være i lag, men det gikk kjempe fint 🙂 De gikk side om side på tur, og hadde hver sin sofa i stuen 🙂
Grunnen til dette var at jeg skulle ta ferdselsprøven med Gina på søndagen 🙂 Jeg ville at Gina skulle knytte seg litt til meg. Jeg fikk trent henne 10-15 min på tirsdag, og litt på lørdagen. Så da er det greit å ha litt tid utenom og 🙂

Ferdselsprøven gikk kjempe fint på søndagen. Gina besto med glans! 😀 Det var noe helt annet å gå med en hund jeg ikke trener, men absolutt en positiv erfaring 🙂 Dommeren øste ut av seg med positive ord, noe som for meg nesten er rørende å høre. Jeg setter utrolig pris på det! 🙂

Ellers så hadde vi en liten runde med kamera. Hun ELSKER å bli tatt bilde av, søta <3:

2 thoughts on “Ukesoppdatering/bildeblogg

  1. Så flinke malleballer alle tre!! Nå må du og Extra hive dere med i en sporkonkurranse, dere er jo MER enn klare. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *