Seminar med Oliver Neubrand

Så var helgen, alt for tidlig, over. Vi har hatt en suuuper helg!

På fredag kjørte vi oppover til Bergen. For å få fylt utbytte av helgen så kjørte vi rett på trening med Sotra brukshundklubb. Ikke bare en økt fikk vi, men to *luksus*.
Marius figurerte for Ex. Jeg liker veldig godt måten Marius figurerer på, og det gjør Ex også. Han er veldig rolig, noe som gjør at Extra blir veldig sanset (eller det er hun egentlig alltid, men MER sanset er vel rett å si). Vi begynte på pute, men skiftet fort til arm.
Begge øktene var veldig bra. Hun har et godt bitt, og jobber veldig bra 🙂

På lørdagen begynte seminaret. Extra skulle gå som hund nr to. Jeg HATER det, jeg vil helst vært midt i, eller sist sånn at jeg ser skikkelig hvordan instruktøren er. Men jeg lagte en skikkelig «tale» om hvordan jeg ikke ville ha det for å forsikre meg på alle vis *ler*.
Det er mange metoder jeg ikke liker innen IPO. Extra blir trent veldig positivt (nei, ikke hysterisk klikker metoder.  Men vi skal ha det gøy i lag. OG det er veldig, veldig klare regler her i huset), og det er ikke snakk om noe pigg og strøm i de miljøene jeg er i. Så langt der i fra 🙂 Nedover Belgia og Tyskland (som instruktøren er fra) er de litt mer åpen for dette. Så her måtte jeg forsikre meg 🙂 I tillegg så er det mange som skal ha mer aggresjon på banen, ja mange trenger det( ånei, det er ikke farlige hunder vi trener… Og det er ikke slik at de biter folk utenfor banen selv om vi kjører mer aggresjon på banen), men ikke Ex. Dette ga jeg klar beskjed om. Extra har mye forsvar og driftsveksler veldig fort, så jeg har liksom ikke problemer på den fronten 🙂

Oliver var ikke så grusom som (jeg alltid) forbrede meg på *ler*. Jeg liker alltid å bli positivt overrasket.
Han testet Extra på litt forskjellige momenter først. Jeg sa at han skulle begynne med pute, bare for å sjekke bittet. Han sa at det var veldig bra, og gikk videre på arm med en gang.
Jeg har ikke bestemt meg om jeg skal ha henne stille eller halsende på banen (de må ha hals i skjulet). Så det skulle vi prøve å sjekke hva som var «naturlig» for henne. I den første økten så var hun stille, i økt nr to så halset hun.
Han mente jeg burde ha hals på henne. Han sa at han aldri hadde hørt en så kraftig hals på ei så lita malletispe *ler*. Oppdretteren min sier at det høres ut som det går av i bombe når hun halser/vakter *plystre* Han sa at han aldri hadde sett ei så kraftig tispe i forhold til høyden også. I tillegg til at hun var veldig søt og fin. Men det vet jeg jo *ler*.
Jeg fant egentlig ikke ut om jeg skulle ha hals eller stille, jeg skal høre meg litt rundt hva som er best 🙂 Jeg tenker litt på at et IPO III program er ganske langt, og halsen skal jo holde igjennom hele programmet…

Jeg fikk masse tips i igjennom helgen. Jeg har jo ikke trent på 6 mnd så jeg hadde liksom ingen «problemer» å komme med. Så det ble mest tips om videre trening, og det trenger vi jo.
Vi fikk egentlig filmet alle øktene til Extra som jeg hadde tenkt å legge ut. Men jeg fikk ikke lov. Han skal gjerne lage DVD om IPO, og da er det dumt hvis man kan finne mye av (figureringen og treningstips) det på nettet. Det forstår jeg jo 🙂

Vi begynte også med slippene i helgen. Det gikk faktisk kjempe fint, av gjerne 10 slipper så var det èn av de hun trengte dobbelkommando på. Jeg trodde det ikke skulle være så lett når hun er så høyt oppe i drift. Derfor fikk vi trent en del «program». Hun klarer seg veldig bra. Jeg ser at hun trenger og misslykkes litt i treningen for å gi litt mer. Oliver var en fantastisk flink figurant. Han var veldig rask, og gjorde forskjellige ting, slik at det aldri ble noe rutine i ting. Det er viktig. Extra jobber dobbel så bra om hun blir snytt for et par bitt. I tillegg så holdt vi henne litt igjen i linen etter hun hadde fått fast kommandoen, slik at det ble litt motstand. Skal si det ble fart i sakene *ler*.

Jeg har egentlig ikke så mye mer å fortelle. Jeg håpte jeg skulle få vise dere video som sakt. Det er litt vanskelig å forklare hva vi har gjort når dere ikke ser det 🙂 Ellers så fikk jeg masse skryt av Extra. Hun var vist veldig lovende innen sporten. Hun sto for det hun gjorde, og var veldig ryddig og fin. Det er veldig kjekt å høre fra en som lever av å holde kurs innen IPO, han har liksom sett litt hunder 🙂
Så nå er det bare for meg og få trent henne, og gjøre det beste ut av det. Hun er jo dessverre bare en prøveklut i IPO, men jeg skal prøve å gjøre så godt jeg kan 🙂
Jeg skal absolutt på kurs med Oliver igjen! Det blir gjerne to kurs med han til neste år som jeg vet om. Jeg skal i hvert fall reise de plassene han skal innen en 5 timers kjørerute.

Som alltid var det veldig trivelig å være i Bergen. For en gjeng *ler*. Takk for en flott helg folkens, og vi kommer igjen 😉

(Som dere ser så har jeg skrevet litt i (). Jeg er så lei av å forsvare meg selv fordi jeg trener IPO. Det er så mange som uttaler seg om saken uten å ha peiling i det hele tatt. Det er jeg lei av, og forklarer heller litt. Hadde IPO trening gjort min hund farlig så hadde jeg ALDRI trent det, selvfølgelig. Extra er like mye familiehund som hun er treningskompis. Spør heller om hva, hvor og hvorfor 🙂 )

One thought on “Seminar med Oliver Neubrand

  1. Kjekt å lese at du hadde det fint forrige helg med Sotra Brukshundklubb. Det er alltid kjekt å få besøk av en slik trivelig «jente» som deg og du er alltid velkommen tilbake både på seminar og på trening.

    PS: Vi venter bare på at du flytter hit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *