Lydighet med Rachel og Extra

I dag fikk Rachel og Extra hver sin lydighetsøkt. Jeg begynte å trene med Rachel. Vi trente på «boks», innkalling, innkalling med stå og ligg.

Boks: Begynte jeg å lære inn når vi var hos Østlie. Hun tar ting veldig fort nå, så det går fort fremover 🙂 Også i dag gikk det kjempe fint. Sto på ca 10 meter når jeg kommanderte. Hun stinger ut og snur i luften omtrent når hun får stå kommandoen 🙂 Dette gjentok vi veldig mange ganger (hun «krever» dette for å lære, og gjør gjerne samme øvelsen femti ganger…).

Innkalling: Hun kommer i full galopp og går rett i belønning. Trener ikke innsitt med henne enda.

Innkalling med stå: Prøvde i dag bare for «løye». Hun hadde en helt rå stå, så dette kan bli bra! Hun brååååbremste og «kastet» seg på en måte bakover. Helt perfekt!

Ligg: Krav på ligg trente vi rett og slett. Hun er en liten snik, og «prinsesse vil ikke». Så her ble det hardt mot hardt, og jeg vant *ler*. Vi må trene mer på det, og hun skal slutte å tro at det skuespillet går hver gang.

Med Extra så trente jeg på «boks», innkalling og avstand.

Boks: Jeg har begynt å legge press på henne på noen av øvelsene. Bla. på boks. I dag så hadde jeg henne i utgangsstilling, kastet ballen på motsatt side av banen, snudde oss helt om for å sende henne til boksen som var på andre siden av banen. Extra springer ut og stiller seg, og får fri kommando til å hente ballen. Dette gjorde vi flere gnager. Hun liker faktisk denne type trening. Det er selvsagt hardt for henne, men hun takler det bra, og jobber fint.

Innkalling: Jeg begynte med en ren innkalling og rett i belønning. På nr to så tok jeg innkalling med stå. Jeg har byttet fra tegn til stemme, og det fungerer overraskende bra. Hun brå stopper, og venter på ny kommando. Deretter hadde jeg en ren innkalling, og en innkalling med stå til slutt. Jeg er veldig fornøyd med alle innkallingene 🙂

Avstand: Det blir så fiiint 🙂 Det ble store fremgang på avstanden. Jeg jobbet videre på det jeg lærte på kurset. Hun har fått mye bedre forståelse for kommandoene, og det gjør at hun ikke trakk frem mot meg i dag når jeg «testet» med flere moment. Dette kan bli veldig bra om jeg er flink å trene og generalisere øvelsene *banker inn i hode*. Generaliser øvelsene folkens, da blir ting så mye lettere 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *