Extraction-Malinois

Trening m/film og bilder

I dag fikk vi trent ei god økt før jeg kjørte på jobb. Action har hatt en lang treningspause, sikkert nærmere en mnd. Jeg orker ikke å holde på med nyinnlæring når jeg har hodet på en helt annen plass 🙂 

I går begynte jeg å trene litt lederskap med henne. Hun er ikke helt enig i at jeg skal gå bestemme når hun skal i bilen bla. «Slipp» er også et show hun styrer. Nå er det nok. Skal vi få noe ut av treningene, så får hun begynne å høre på hva jeg sier. Hun har ikke fått kampet på et stund, for hun har hatt så utrolig mye lyd, og når hun vinner leken så brå snur hun, og hopper inn i meg mens hun fillerister leken. Jeg er blå fra topp til tå…. Derfor la jeg vekk kamplekene, og trente kun med enkle baller, samtidig så vi trente på at hun skulle ha litt mer respekt for meg og mitt. 
Det går veldig fint når vi bruker ting som ikke har tau. Hun kommer inn med lekene, og avleverer fint.

Når jeg tok frem bitepølsen i går, så var vi ikke helt enig lengre. Hun synes det er gøy å protestere, men vi ble einige. Hun må slippe, og deretter sette seg. Da får hun enten bitepølsen en gang til (på min kommando!), eller så sier jeg «ferdig», og da skal jeg ha den.  Jeg har hatt STOR nytte av å lære mallene mine et ord som betyr at det ikke er noen som helst mulighet for at de får leken igjen nå. Når jeg sier «ferdig» til Extra, så slapper hun av i hele kroppen, og venter på nye øvelse. Etter to dager med trening på dette med Action, så har hun allerede forstått mye 🙂 

Ellers så trener vi på fvf. Etter en lang treningspause, så er det ikke så kjempe lett å være helt fokusere, men det kommer seg 🙂 Vi har også begynt på sitt og bli. Noe som plutselig løste seg veldig i går og i dag. Hun har hatt veldig lett for å tilby fvf når det ikke skjer noe. Så på 1-2-3 så sitter hun ved foten min. I kombinasjon med en eier som ikke har vært flink å trent på slik siden hun synes det er mye kulere å trene rute og apporteringer, så blir det sånn *ler*. 

Her er film av frøkna fra i dag 🙂


Jeg skulle egentlig filme Extra og, men da begynte det å pøsregne plutselig. Vi trente på å springe ut til boks, samt apportering med dirigering. Hun er heltent for tiden 😀 Så det gikk veldig bra! Hele hunden sitter og dirrer når vi trener 😀 Det ble ikke så veldig lang økt med henne pga. jeg ikke er så veldig vanntett når jeg i utgangspunktet var på vei til jobb. 


Action 6 mnd.

Laaange ben 😛


Hun begynner å bli veldig «voksen» 😀


Extra som ELSKER å bli tatt bilder av :p Dumt hun ikke er avlet til utstilling, for den hunden vet å vise seg frem :p

Jeg målte Action i går. Hun er ca 57,5 cm høy, og veier 22 kg 🙂  

4 thoughts on “Trening m/film og bilder

  1. Kristin og Hera

    Utrolig kjekt å lese i bloggen din! Blir inspirert og plukker opp ideer 🙂 Hadde vært kjekt med et blogginnlegg fra deg med hva du vektlegger når du plukker ut valp, og hvorfor du vektlegger noe fremfor noe annet osv.. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *