Extraction-Malinois

Lydighetstrening m/film

Endelig fikk jeg noen til å filme oss når vi trente 🙂

Vi trente ikke så mye, men følte jeg fikk endel svar på det vi gjorde 🙂

Rute: Den første ruten er langt i fra bra nok. Hun er alt for langt fremme, men som dere ser, så valgte jeg å belønne henne. Det kom folk ganske brått på oss med en hund. Extra har latt seg forstyrre av folk som kommer forbi når vi trener, så jeg ville belønne henne for å jobbe så bra som hun gjorde. Hun så på folkene ja, men det kom verken bjeffing eller noe annet. Hun er jo i tillegg høyløpsk… 
 Hun har aldri gått vekk fra meg for å hilse på andre hunder, men man vet aldri i disse periodene  😉
Ellers så han hun generelt vært veldig flink til å ikke vakte på de siste treningene. Jeg har trent på parkeringsplasser hvor det er masse folk. Sender henne mot folk til apportene, kjeglen, ruten osv. Hun vakter ikke, og går heller ikke bort å hilser. Det skulle egentlig bare mangle, for det er ikke det hun får beskjed om. Men når vi er på trening, så er hun så glad, og tror at alle andre også er glad for å se henne. Så her må jeg være fornøyd 🙂
Den andre ruten rettet jeg opp på. Ellers så synes jeg innkomsten til meg er veldig fin.
Jeg la ut apportene før jeg tok henne ut av bilen, og det synes jeg også er veldig bra at hun ikke vurderer å ta de, med tanke på hvor mye jeg har påvirket på de i det siste 🙂

Apportering m/dirigering: Jeg er veldig fornøyd med denne øvelsen. Jeg hadde tatt to ruter først (brukte samme boks til begge øvelsene). Allikevel så ser hun rett ut på apportene når jeg sier «nå er det apport». Dirigeringene er også fine 🙂

Fvf:  Som dere ser så jobber jeg med at hun ikke skal gå for langt frem. Jeg synes at det ser greit ut i dag, egentlig 🙂

Mannekeng: Greie momenter. Jeg må lage oppgaver til henne i denne øvelsen slik at hun låser seg skikkelig. Derfor belønner jeg henne når hun minst aner det 🙂

Avstand: Hun er en smule høy, og overdriver ryggingen endel. Jeg tok ikke tak i dette i dag, for jeg vil ha motivasjon på den øvelsen for å få raskere momenter. Hun får ikke lov å rygge så mye, men jeg tror det fikser seg når jeg er ute på lengre avstand 🙂

Dere ser jo alt på filmen, så jeg kommenterer ikke så mye selv 🙂

http://vimeo.com/9966479

[vodpod id=Video.3183747&w=425&h=350&fv=]

4 thoughts on “Lydighetstrening m/film

 1. Carina

  Synes dere begge jobba knallbra på fri ved foten! Ser straks mye bedre ut når de går i den posisjonen enn når de er for langt fram. Dette er noe vi også er nødt til å ta tak i nå, Cane har også begynt å komme for langt fram.

  Ser at du har gjort litt om på innsitten, har du egen kommando for å gå rundt etter innsitt i front? Den ser forøvrig pen ut, hun er jo ganske kjapp rundt. 🙂 Synes ofte de har lett for å bli skjeve når man har sånn svenskeinnsitt etter innsitt i front.

 2. Emilie

  Har som vanlig heller lite å tilføye, jeg synes jo alltid dere er kjempeflinke, blablabla, hihi, men det er gøy å se film av dere da 😀

 3. Monica

  Jeg blir bare så imponert og syns det er kjempemorsomt, og ikke minst interessant å se film når du trener. Ser ut som Extra er en herlig hund å jobbe med 🙂 Og du er en fører hun liker å jobbe for.

  Får håpe jeg får sett dere «in action» en gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *