Extraction-Malinois

LP trening med Extra og Link

Vi hadde oss ei økt i dag også. Jeg bestemte meg for å trene rute, apportering med dirigering og mannekeng i dag. Det er dette hun sliter med på konkurransene rett og slett, så da er det bare å trene 🙂

Jeg la det opp slik at ruten var ca 5 meter i fra boksen, i første omgang. Når hun hadde tatt den et par ganger, så flyttet jeg ruten videre og videre. Når vi var kommet opp i ca 20 meter, så satt jeg opp en korridor.
Jeg har egentlig ikke brukt korridor på Extra, men lurer på om jeg skal prøve det nå i en periode, for å se om det hjelpe henne på konkurransene. For på trening så er jo ikke ruten noe problem. Så og si aldri… Det er det som gjør det vanskelig, så jeg må prøve og feile litt her, så ser jeg hva som kommer frem på konkurransene 🙂
Hun tok dette med korridor kjempe fint. For å gjøre det kjempe spennende i slutten, så kappstang vi ut. Jeg tror jo egentlig ikke at det er «suget» mot ruten som er noe problem.  Men vi får trene på litt forskjellig, som sakt 🙂

På apportering med dirigering så vet jeg ikke hva som har skjedd. Hun tok aldri midtapporten før, men etter de konkurransene i Bergen (hvor hun gjorde det), så har jo faktisk gjort det når vi har trent nå. Så her må jeg bare få trent masse.

Jeg la opp banen sånn i dag:

treningsbane4

Altså, jeg overdriver avstandene mellom apportene, i tillegg så ligge de rette apportene lengst vekke.

Etter at jeg hadde lagt apportene ut, så gikk jeg bort til høyre og venstre apport, tok de opp og ned i fra bakken, sa «bra, fin, denne er fin, se her» osv. På den i midten sa jeg «nei, nei , nei» osv. Slik at hun skulle tenke seg mer om.

Venstre apport gikk kjempe fint. Hun stusset litt på hvorfor de lå så langt ute, men ellers kjempe fint. Hun tok denne veldig fint to ganger. Så skulle jeg ta til høyre. Da gikk hun mot midten, av alle ting. Jeg fikk stoppet henne, og sendt henne på ny. Da gikk det greit. Jeg belønnet ikke denne annet enn at jeg brukte mye stemme, og trygget henne.
Dette gjorde jeg et par ganger, og det gikk egentlig veldig greit. Vi avsluttet når vi var på topp 🙂

Det kan helt klart være at det har noe med løpetiden å gjøre. De første dagene av løpetiden merket jeg veldig lite. Nå derimot så er hun sliten og «trist». Tåler veldig lite før hun synes at ting blir «feil» osv. Slik er hun jo egentlig ikke i det hele tatt, men akkurat dette med løpetiden tar veldig på henne.
Jeg kan håpe at det er dette, og at jeg kanskje ikke burde trent på øvelsen. Men jeg tenker også at nå får jeg det frem, og kan sikre og jobbe enda mer med øvelsen… Det kan være feil, men jeg tror jeg gjør det sånn…

På mannekengen så hadde hun kjempe flotte momenter. Hun sto på sittkommadoen èn gang. Da sa jeg kommandoen litt utydelig med vilje, sånn at hun skal følge litt bedre med på hva vi holder på med 🙂 Ellers så var det mye bra 🙂

Vi trente litt på avstanden til slutt. Denne gikk utrolig bra i dag 😀 Hun jobber seg fint bakover uten å overdrive, i tillegg så hadde hun raske og fine momenter 🙂 

 

Link og jeg trener fvf for harde livet. Makan til herlig gutt skal man lete lenge etter, tror jeg 🙂 I dag hadde vi ei sammenhengende økt på 30 min. Når jeg skulle gå til bilen, så sto han midt på banen og var klar for mer 🙂
Han har en fantastisk konsentrasjon i forhold til alderen. Extra er høyløpsk, noe han vet veldig godt. Allikevel så jobber han som en gud 🙂

Det ble ei veldig lærerik økt for begge to. Han er en veldig temperert gutt, men litt lyd. Jeg tror han har vunnet på å lage lyd før. Det er uaktuelt med lyd i min trening, så dette har vi jobbet med i dag. Løsningen var at jeg måtte roe meg litt ned. Jeg er jo vant med å danse rundt på banen med Extra,og det har vist ikke han helt behov for *ler*
I dag gikk han NYDELIG om jeg skal få si det selv. Det var helt perfekt, feilfritt 🙂 Lå han et par cm for langt fremme, så stoppet jeg og tok et halvt skitt tilbake, og han var der han skulle. Kontakten holder han hele tiden 🙂
Vanskelig å forklare i tekst, så jeg skal prøve å få filmet han en av de nærmeste dagene 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *