Extraction-Malinois

Hva skjer hos oss?Det blir litt oppdateringsblogger hos oss. Døgnet har rett og slett for få timer 🙂 De timene hvor det er lyst, må jeg nesten bruke på hundene 😉

Sist helg var første helg på leeeenge hvor jeg ikke hadde noe å gjøre, utrolig herlig! Vi satt derfor opp konkurransetrening begge dager. Vi var fem stk, og kjørte hundene igjennom flere spennende «baner». Extra fikk flere utfordringer på apporteringen, og klarte seg veldig bra! 🙂

Ellers så trener vi masse søk i bygg. Jeg videreutvikler Link frem til han blir solgt. Vi fokuserer på sittmarkering på gjenstand som han ikke får tak i (da i høyden, i lukkede skap mm.). Hvis gjenstanden er lavt og slik han ikke får tak i den, så skal han markere med dekk. Vi trener også på at han at jeg skal løfte han slik at han skal vise enda mer konkret hvor han har funn 🙂 Utrolig spennende! Jeg kjenner at dette med søks/narkotikahund gjerne kunne vært noe for meg 🙂
Jeg håper at Link er såpass klar når han reiser i fra meg at de kan kjøre han over på stoff ganske fort. Det meste ligger der i hvert fall nå 🙂

Extra fikk også trene søk etter ball i går. Link knuser henne i dette *ler*. Hun hadde ikke gjort det før, og var selvfølgelig innstilt på å søke etter folk . Jeg tror det er veldig lurt å ha de søke etter gjenstander/ball av og til og. Det sier seg selv at det er mindre «fart» av en ball, enn av en person. De må ned i et finere søk, noe jeg ser at Extra trenger.
Jeg har også lyst å trene Extra på søksfronten. Nå har jeg satt meg så pass inn i det, og er litt hekta. Hva skal jeg gjøre da når Linkisen reiser? Godt at jeg har en Extra som sier «ja, takk» til alt 😀

Ellers så hadde jeg eksamen til instruktør trinn I i helgen. Den besto jeg 🙂 Så da var alle målene våre får i år gjennomført 🙂

Jeg har også fått ny jobb siden sist 🙂 Så det er nok av ting som skjer, og det er vel derfor det går litt utover bloggen 🙂

4 thoughts on “Hva skjer hos oss?

  1. Monica

    Gratulerer med bestått instruktør trinn I, og med ny jobb 🙂

    Treningene dine høres så mye mer interessant ut 😛 Morsomt å lese bloggen til noen som varierer litt på treningene. Og du… Det er når det er mørkt du kan slappe av inne og skrive et lite bloginnlegg vettu 😉 Noen følger med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *