Blogg

Første cert i rallylydighet!

Helgen 25-26 februar debuterte Extraction Arya i elite. På lørdagen ble det dessverre disk, men på søndagen så ble det 197 poeng og CERT!

5. mars konkurrerte Extra og Action i rallylydighet. Action gikk klasse 1 og kom på 4. plass av 52 stk med 197 poeng 😀 Extra konkurrerte i klasse 2 og kom på 10.plass av 35 stk med 192 poeng 😀

 

Fin start på konkurranseåret

I dag reiste vi til Hadeland Hundeklubb for å konkurrere i rallylydighet. Det var kun Action som var påmeldt i dag. Hun gjorde et veldig fint løp og kom på 2. plass av 49 startende. Hun gikk til 200/200 poeng 😀

Action er i hovedsak en redningshund, og vi har derfor konkurrert lite tidligere. I år har vi planer om å konkurrere litt mer. Vi er veldig fornøyd med årets første konkurranse 😀

 

Rallykonkurranse

I går konkurrerte jeg i rallylydighet med begge hundne. Extra skulle debutere i klasse 2 og Action skulle debutere i klasse 1.

Jeg startet med Extra. Hun jobbet kjempefint og vinner klasse 2 (18 startende) med 200/200 poeng, 11 sekunder før 2.plass 😀

Filmen av løpet ser dere her:

 

Fokuset med Action har vært redning. Jeg har gått veldig få konkurranser med henne, så fokuset i går var å gi henne en positiv konkurranseopplevelse. Jeg har lyst til å gå flere konkurranser med henne i 2017, og da er rallylydighet en fin start.

Klasse en og klasse to gikk i to forskjellige ringer. Det resulterte i at jeg måtte springe å hente Action rett etter at jeg hadde gått med Extra. Å huske to baner ble litt for mye i dag. Jeg gjorde feil øvelse på et av skiltene. På skiltet «Sitt-dekk-sitt» så gjorde jeg «dekk-gå rundt». Det resulterte i at vi disket. Målet for dagen var å gi Action en fin konkurranseopplevelse. Det ble det 🙂 Hun jobbet utrolig fint 🙂

Pregning av valpene

Dagen da valpene ble 3 uker startet vi med pregningen. Før dette så har de selvfølgelig blitt håndtert masse av meg, men jeg tok ikke i mot besøk før valpene var 3 uker (kun et par stykker som Action kjenner godt).

Etter de ble 3 uker så har alle blitt holdt 15 minutter sammenhengende hver eneste dag. På disse 15 minuttene så skal de holdes sammenhengende, lære seg å slappe av, bli håndtert osv. av alle mulige mennesker. 

15 minutt x 9 valper= 2,5 time pr. dag fra de var 3-8 uker kun med å ha de på fanget, gå rundt å «vugge» på de osv. I tillegg til denne håndteringen så har jeg +besøk vært i hundegården minst 4 timer per dag.

Hver dag ble det notert ned hvem som har holdt hvilken valp, sånn at det ble rullert på hvem som ble håndtert av hvem.

Dette har tatt utrolig masse tid. Heldigvis har jeg hatt mange som har kommet på besøk. Valpene har hatt besøk av barn og voksne fra 0-80 år. I tillegg har vi vært på besøk hos andre og oppsøkt flere forskjellige miljøer.

Med dette arbeidet så har valpene blitt veldig trygge på folk. De kommer springende til fremmende, legger seg ned i fanget på fremmende for å sove, hopper på fremmende for å bli tatt opp osv.

Dette med at de er vant med å bli holdt, og fra starten har lært seg at de må være rolige før de blir satt ned, har jeg brukt når jeg har trent de på at de ikke skal bite/kampe i klær som jeg har skrevet om her. 

Å legge ned mye tid og arbeid i pregning og sosialisering har vært veldig viktig for meg. Det har vært en tidskrevende jobb, men jeg tror og håper det har gitt valpene en god start på livet 🙂

 

dsc_0395 dsc_0379 DSC_0510 DSC_0459

 

Lykke til!

Nå blir valpene hentet en etter en. På en måte så skal det bli godt å få bedre tid til Extra og Action, på en annen måte så er det helt forferdelig å levere valpene fra seg. Dette har vært 8 utrolig morsomme uker. Jeg gleder meg til å se hva valpekjøperne får ut av hundene. Valpene skal er solgt til formål som tjenestehund, redningshund, konkurransehund og råtesøkshund. Jeg gleder meg til å følge med på fremgangen mot deres mål.

Jeg ønsker alle valpekjøperne lykke til!

 

11752024_10155885705400154_5900538422645624716_n